Laatste projectnieuws

 • Greenfarming at the Cottica

  Greenfarming at the Cottica II

  24 jan. 2020

  We zijn bijna aan het einde gekomen van ons project, we hebben nog een week. We hebben nu vier van de vijf tafels die we gebouwd hebben geïnstalleerd bij lokale boeren. De ene boer pakt het beter op dan de andere, en sommigen komen zelfs met eigen initiatieven om problemen op te lossen. We ontdekten dat het moeilijk is om de hoeveelheid zonlicht te beheersen, want bij te weinig licht gaan de planten slap hangen en bij teveel licht verbranden ze. We experimenteren nu met landbouwplastic, een doorzichtig plastic zeil wat boven de planten gespannen kan worden. Dit houdt naast het felle zonlicht ook regenwater tegen, zodat de concentratie van de nutriënten constanter blijft. In onze laatste week zullen we de boeren zo goed mogelijk begeleiden, zodat ze als we weg zijn zelf inkopen kunnen doen en problemen op kunnen lossen. 

 • Green Frugal Energy

  Green Frugal Energy update IV

  21 jan. 2020

  Vorige week is de bouw van HS’s eigen vergister begonnen, en dit zien gebeuren geeft heel veel energie. Toen we op kantoor aankwamen was er een flink gat gegraven, en de dagen erna heeft de metselaar hard gewerkt aan de koepel. Op het moment van schrijven zijn de gaskraan en de PVC-buizen voor de input verbonden en is de gasdichte coating aan de binnenkant aangebracht. Aangezien we hier nog maar drie dagen zijn zullen we de eerste gasproductie helaas niet meemaken, maar we zijn al heel blij dat ons plan uitgevoerd kon worden. Ook namens onze supervisor Henry heel veel dank aan S4S voor het mogelijk maken ervan! Onze volgende update zullen we na het afronden schrijven, en dat zal dan ook onze laatste zijn. Tot die tijd ronden we ons voorstel voor het businessmodel af met een presentatie en genieten we nog een paar dagen van dit prachtige land.

 • Frugal Hydroponics

  Frugal Hydroponics - update I

  16 jan. 2020

  Na een maand vol interessante afspraken in Paramaribo, zijn we begonnen met het uitvoeren van onze praktische plannen. Het eerste weekend van december hebben wij samen met betrokkenen van het Suriname Organic Hydro Crops een kas van 24m2 gerealiseerd. De benodigde materialen hebben we langs de weg van Paramaribo naar Klaaskreek ingeslagen en bij de school in Klaaskreek op maat gezaagd. We hebben gekozen voor Walabahout, een duurzame houtsoort die goed bestand is tegen termieten en drooghoutboorders. Op het dak ligt een combinatie van schaduwgaas (50%) en landbouwplastic, om exact de juiste hoeveelheid zonlicht toe te laten. We hebben er voor gekozen om het dak te laten verspringen zodat de warmte niet blijft hangen in de nok van het dak. Het bouwen was een flinke uitdaging gezien we nauwelijks gereedschap tot onze beschikking hadden. Gelukkig konden we van een aantal behulpzame Klaaskreekers de broodnodige gereedschappen lenen en hebben we na twee lange dagen een mooi resultaat bereikt.

Alle projecten

 • Future Stars Academy

  voetbal is meer dan alleen sport

  lees meer...
 • Zanzibar

  "Een duurzaam inkomen voor kunstenaars op Zanzibar"

  lees meer...
 • Water voor Filippijnen

  "Bij een duurzame aanpak hoort ook het bevorderen van stevige organisaties."

  lees meer...
 • India Windmill

  "Wind in de zeilen van de broers Hussain te Assam, India"

  lees meer...
 • Project Yele

  "Empower sustainable economic perspectives for people in Sierra Leone"

  Solution: e-Luma. e= electricity. Luma = market in Temne.

  lees meer...
 • Just Solutions

  Art is life, Atelier Favela inspireert kansarme jongeren

  lees meer...
 • Projectportfolio 2011-2012

  Download hier het portfolio, dat een overzicht geeft van alle lopende en afgesloten projecten in 2011 tot en met voorjaar 2012.

  lees meer...
 • Brug Mozambique

  "Een nieuw ontwerp met een overspanning van 60 meter"

  lees meer...
 • Wiki Bike

  "How do you redesign an icon?"

  lees meer...
 • BioSense

  BioSense is een nieuw project dat samenwerkt met S4S. Het project is opgezet door vier studenten van de Technische Universiteit Delft. Ze volgen drie verschillende masters aan IO. Het doel van BioSense is het ontwikkelen van een apparaat dat hemoglobine waarden kan meten zonder het gebruik van naalden die besmet kunnen zijn met ziekten. Dit apparaat is intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en moet ook door Indiërs vertrouwd worden.

  lees meer...