Laatste projectnieuws

 • Muima 19/20

  Muima update III

  28 jan. 2020

  Na lang wachten is de mal vorige week eindelijk in de fabriek aangekomen. Hoewel we hier erg blij mee waren was de sfeer ook gespannen. Komt het product er wel goed uit? En wordt het geluid wel echt versterkt?

  Na de mal goed bekeken te hebben was het moment van de waarheid eindelijk daar, dit was het moment waar we heel de minor naar toe hebben geleefd… Het openen van de mal ging soepel, het leek erop dat er een intact product uit zou komen na deze eerste poging. Zou het product in één keer loskomen van de mal? Toen dat lukte durfde we pas echt opgelucht adem te halen. Het product was in één keer goed uit de mal gekomen en dat nog wel bij de eerste test!

 • Green Frugal Energy

  Green Frugal energy update V

  28 jan. 2020

  Helaas, is dit onze laatste update nu dat ons avontuur in Oeganda tot een einde is gekomen. We hebben ontzettend veel geleerd en meegemaakt wat niet zomaar in een update kan worden bevat. We willen daarom kort focussen op het eindproduct van onze stage; de biogas vergister op het terrein van HS Green Energy Engineering Solutions ltd. Vanaf de dag dat ze het enorme gat groeven voor het gas compartement tot de dag dat we weggingen en ze begonnen aan het bouwen van het bio toilet konden we het proces van dichtbij meemaken. Nu dat we terug zijn in Nederland houdt onze supervisor ons gelukkig op de hoogte van de laatste delen en het begin van het in werking treden van de vergister. De vergister zag er ontzettend goed uit tot ons vertrek en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het de perfecte demonstratie en onderzoeks plant gaat zijn voor het bedrijf. We willen Students 4 Sustainability dan ook ontzettend bedanken voor het mogelijk maken hiervan!

 • Greenfarming at the Cottica

  Greenfarming at the Cottica II

  24 jan. 2020

  We zijn bijna aan het einde gekomen van ons project, we hebben nog een week. We hebben nu vier van de vijf tafels die we gebouwd hebben geïnstalleerd bij lokale boeren. De ene boer pakt het beter op dan de andere, en sommigen komen zelfs met eigen initiatieven om problemen op te lossen. We ontdekten dat het moeilijk is om de hoeveelheid zonlicht te beheersen, want bij te weinig licht gaan de planten slap hangen en bij teveel licht verbranden ze. We experimenteren nu met landbouwplastic, een doorzichtig plastic zeil wat boven de planten gespannen kan worden. Dit houdt naast het felle zonlicht ook regenwater tegen, zodat de concentratie van de nutriënten constanter blijft. In onze laatste week zullen we de boeren zo goed mogelijk begeleiden, zodat ze als we weg zijn zelf inkopen kunnen doen en problemen op kunnen lossen. 

Alle projecten

 • Frugal Hydroponics

  ''Gruntu Tap Watra''

  Annabel van Holst (Universiteit Leiden) & Josephine Spit (TU Delft)

  Gruntu tap Watra is een pilotproject mede mogelijk gemaakt door Students for Sustainability (S4S) in de opdracht van Stichting Crosscare met het doel om leerlingen van de lagere school in Klaaskreek kennis te laten maken met duurzame landbouwtechnieken. Om dit doel te bereiken is een hydroponics-kas van 24m2 gerealiseerd door twee studenten van de Minor Frugal Innovation for Sustainable Global Development. ‘’Gruntu tap watra’’ betekent: ‘groenten telen/ planten op water’. Deze techniek heet Hydroponics en is afgeleid van het Griekse Woord “Hydro” (Water) en “Ponos” (Werken) en betekent letterlijk “Waterwerken”. Het is een duurzame manier van telen van gewassenteelt (Groente, fruit en kruiden) waar efficiënt gebruik wordt gemaakt van regenwater en meststoffen. Hierdoor wordt roofbouw en verdere ontbossing voorkomen. De kas staat op het terrein van de Daniël Ijveraarschool in Klaaskreek en wordt op dit moment onderhouden door de betrokken studenten en de leerlingen van klas 4 (leerjaar 6). Wekelijks worden de PH- en PPM waarden van het water gemeten als onderdeel van de les.

  lees meer...
 • Greenfarming at the Cottica

  Hoi, wij zijn Ruben, Jonathan en Solee en studeren aan de TU Delft. We volgen momenteel de minor International Entrepreneurship and Development en doen een project in Suriname in het binnenland (het Cottica gebied). Het doel is om lokale boeren meer te gaan laten ondernemen op een duurzame en efficiënte manier. We doen dit ondermeer met hydroponics, een innovatieve manier om groenten te telen waarbij de wortels van de gewassen in water hangen waarin een nutriënten mix is opgelost. We bouwen en experimenteren met deze techniek en zullen bij een aantal enthousiaste boeren een hydroponics tafel plaatsen. Hierna zullen we de boeren coachen in het gebruiken van deze nieuwe techniek.

  lees meer...
 • SOLAR HOME SYSTEMS FOR RURAL ELECTRIFICATION

  Wie zijn we?

  Lukas, Berend en Faik zijn studenten in duurzame energietechnologie aan tu delft. Voor ons proefschrift hebben we gewerkt aan dc-mogelijkheden binnen het project van elektrificatie op het platteland. Onze belangrijkste motivatie om deel te nemen aan dit project is om deel uit te maken van de energietransitie die het probleem van de toegang tot energie aanpakt en tegelijkertijd sociale impact creëert.

  lees meer...
 • Tuintje in mijn hart - Horticentre Christoforus

  Hi allemaal! Wij zijn Cato de Hullu, Saartje Feith en Charlotte Raven. Normaal gesproken studeren wij Werktuigbouwkunde en Civiele techniek, maar voor onze Minor International Entrepreneurship and Development begeven wij ons op een heel nieuw terrein. Op het Christoforus Internaat in Paramaribo, Suriname, is een tropische landbouwkas neergezet. Helaas wordt deze nog niet optimaal gebruikt. Wij gaan ons inzetten deze kas technisch op een hoger niveau te tillen, door o.a. het aanleggen van een duurzaam irrigatiesysteem. Hiermee zullen we enerzijds de leerlingen leren en enthousiasmeren over moderne landbouw, aan de hand van een lesprogramma rondom de kas. Anderzijds zullen we het internaat grotendeels laten eten van biologisch, zelf verbouwen groentes, waarmee veel kosten worden bespaard! 

  lees meer...
 • Barsha Pomp

  Mijn naam is Ruben, een Msc Water Management-student en ik doe mijn Msc Thesis in Malawi! Voedsel en water zijn onderwerpen van oprechte zorg voor veel mensen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. De meeste Malawiërs zijn kleinschalige boeren, wat betekent dat ze op een klein stuk land boeren en vaak afhankelijk zijn van de zeer variabele regen als bron van water. Gezien het grote aantal kleine boeren en de vele uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het verbeteren van irrigatie om hun gewassen te voorzien van water een aantrekkelijke mogelijk om de voedselzekerheid te verbeteren en plattelandsgebieden te ontwikkelen.

  lees meer...
 • Chako Zanzibar

  Hallo! Wij (Bart Lauwers, Max Middelbos en Jop van Teeffelen) zijn drie studenten van de TU-Delft en studeren respectievelijk: Technische bestuurskunde, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde). Op dit moment zij wij bezig met de minor international Entrepeneurship and Development. Van November tot eind januari zijn wij aan het werk voor een organisatie genaamd CHAKO te Zanzibar, Tanzania. CHAKO is een sociale onderneming die werkt volgens het Tourist2Tourist concept. Dit betekend dat zij souvenirs maken van het afval geproduceerd door de touristen.

  lees meer...
 • SandFlyTraps

  Wij zijn Philip, Romy en Bootsy, drie masterstudenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. In samenwerking met het Kenya Medical Research Institute (KEMRI), in Nairobi, ontwikkelen wij een oplossing ter preventie van de tropische ziekte leishmaniasis.   

  lees meer...
 • Ilijan Buildup

  De inwoners van de gemeenschap Gemelina zijn geforceerd emmers te dragen voor twee kilometer lang, naar het dichstbijzijnde waterpunt. Ondanks dat er water in overvloed is op het eiland, is het niet goed bereikbaar. Gemelina is de enige gemeenschap in het stadje zonder water beschikbaar. Daarnaast, hebben ze tijdens het droogseizoen nauwelijks water uit de tap lopen, wat de gemeenschap nog verder laat reizen.

  lees meer...
 • Muima 19/20

  Jambo!! Wij, Stan van der Vliet, Renée Siepman en Elisa Bloem zitten voor onze minor International Entrepreneurship and Development 3 maanden in Kenia.

  lees meer...
 • GETI

  Quantum Energy is een groep van gelijkgestemde individuen om technologische oplossingen voor schone energie te creëren die reageren op fundamentele behoeften en de kwaliteit van leven van mensen die in armoede leven verbeteren. Hoewel er tal van technologieën beschikbaar zijn, bieden maar weinigen hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarom willen we betaalbare, hoogwaardige technologieën ontwikkelen die cultureel en sociaal aanvaardbaar zijn voor mensen die in armoede leven.

  lees meer...