Laatste projectnieuws

 • Shock Safe Nepal team 7

  `Shock Safe Nepal team 7 | Update 3

  18 nov. 2018

  Welcome to our Bi-Weekly Update! This is a summary of the work carried out by the team from November 5 to November 16. These weeks were all about Ideation. The team gathered to give shape to the different ideas that came from the previous phases of the project. Furthermore, the team discussed the concepts with the project’s coaches, and is going have a call with the company to do so with them. The feedback from these meetings and calls will guide the team into the coming Prototyping Phase.

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Update 1

  18 nov. 2018

  Na nu ongeveer twee weken in Nepal te zijn geweest is het tijd voor een update! We zijn
  veilig aangekomen in Bardiya en raken meer en meer gewend aan het Nepalese leven. Na
  enkele dagen introductie in aanwezigheid van onze opdrachtgever op het kantoor van NTNC
  (National Trust for Nature Conservation) en in ons werkveld Geruwa & Bardiya National
  Park (BNP), kregen we gelijk een paar dagen vrij. Tihar, het hindoeïstische lichtjesfeest vond
  namelijk plaats, waardoor het hele land vrij had en aan het feesten was. Voor ons de
  perfecte gelegenheid per fiets de omgeving meer te verkennen, te wennen aan onze lodge
  en onszelf onder te dompelen in de Nepalese cultuur, met thika, traditionele dansen en
  bijzondere gebruiken tot gevolg.

 • Muima

  Muima | Eerste Indruk

  13 nov. 2018

  Jambo!

  We zijn nu een week in Kenia en voelen ons ontzettend welkom! In deze eerste week hebben we al veel gezien en gedaan. We kwamen aan in Mumias en zijn direct naar de fabriek van Wilson gegaan. Hier zijn we met open armen ontvangen en hebben we een rondleiding gekregen. Alles zag er erg netjes uit en er waren mensen hard aan het werk met het bouwen van de speelgoed autootjes, uit een vorig Muima project. De zaken gaan zo goed dat hij zelfs bezig is met het bouwen van zijn eigen huis naast de fabriek, zodat hij hier nooit meer weg hoeft!

Alle projecten

 • Energizing Uganda

  Wij zijn drie studenten van de TU Delft. We gaan werken aan een biogasproject in samenwerking met de Ndejje-universiteit in Kampala. We willen een bijdrage leveren door de kloof te overbruggen tussen het probleem van sanitatie en energie in Oeganda.

  lees meer...
 • Maldives Matter

  De Malediven, een 800 km lange eilandgroep in de Indische Oceaan. Door het lokale klimaat en het gebrek aan kennis is er een groot landbouw probleem op de Malediven: het importeert 90% van haar voedsel. Dit resulteert in een hoge CO2 uitstoot wegens transport (het voedsel komt vanuit de verste uithoeken van de wereld), een geldstroom dat niet bij de lokale gemeenschappen blijft, een grote afhankelijkheid van andere landen en het gebrek aan kennis en educatie omdat simpelweg de industrie (bijna) niet bestaat. Ons plan is om een high-tech kas op de Malediven te realiseren.

  lees meer...
 • Muima

  Voor de minor International Entrepreneurship and Development gaan wij (Coco Polderman, Line Hietink en Christine van Diemen) drie maanden naar Kenia. In Kenia zullen wij ons inzetten voor Muima Industries.

   

  lees meer...
 • Electric Fence Bardiya

  Voor ons project in het kader van onze minor International Entrepreneurship & Development gaan we naar het Bardiya National Park in het zuidwesten van Nepal. In de bufferzone rond het Nationale Park vestigden veel boeren zich op het vruchtbare terrein. Omdat deze velden en boerderijen olifanten aantrekken, woeden de olifanten de dorpen en boerderijen op zoek naar voedsel.

  lees meer...
 • IWACA-TECH

  IWACA-TECH gaat over het verbeteren van de efficiëntie van watergebruik in irrigatiesystemen met behulp van geavanceerde remote sensing-technologie en grondobservaties.

  lees meer...
 • Shock Safe Nepal team 7

   

  Het initiatief Shock Safe Nepal werd opgericht na de aardbeving van 2015, met als hoofddoel de verloren huizen te herbouwen, terwijl het risico van instorten tijdens toekomstige aardbevingen tot een minimum wordt beperkt. Tot nu toe zijn 6 multidisciplinaire teams van studenten van de TU Delft afgereisd naar Nepal om onderzoek te doen naar hoe dit doel het best kan worden bereikt. Hun doel was om burgers een veilige plek te bieden om in te leven. Wij, als team 7, hebben als doel de kwaliteit van het leven van de burgers te verbeteren door nutsvoorzieningen te integreren in de gebouwen.

  lees meer...
 • Team Zoom

  Schistoscope.

  Schistosomiasis is een parasitair verwaarloosde tropische ziekte die vooral voorkomt in Sub-Sahara Afrika. Meer dan 250 miljoen mensen zijn geïnfecteerd en 700 miljoen hebben de kans op infectie. Deze parasiet bevindt zich vooral in stilstaande waterbronnen. Het gevaar aan deze parasiet is dat deze via de huidoppervlak binnen dringt. Hierna vermenigvuldigt het zich in de blaas en ontwikkelt tot wormen die zich via de bloedbaan verplaatsen naar alle organen en deze vervolgens aan tast. 

  lees meer...
 • Bali Pantai

  Pantai project is een studenteninitiatief dat wij, een groep van 5 master studenten van de TU Delft, samen hebben opgesteld. Als groep vormen wij een multidisciplinair team waarbinnen iedereen verschillende disciplines binnen de Civiele Techniek heeft. Onlangs, in december vorig jaar, hebben autoriteiten op Bali een “garbage emergency” uitgeroepen, omdat hun meest populaire stranden overspoeld werden door plastic afval. De hoeveelheid afval die tijdens het regenseizoen aanspoelen lopen zelfs op tot 100 ton per dag op deze stranden!

  lees meer...
 • Rio Coco

  Dit project was oorspronkelijk gepland in Nicaragua. Vanwege de aanhoudende protesten tegen de regering en de onveilige omstandigheden in het land moest de projectlocatie worden gewijzigd. Na een grondige zoekactie werd El Progreso, Panama gekozen als de nieuwe projectlocatie.

  lees meer...
 • Lilihan Buildup

  In de zomer van 2018 gaat het project ‘Lilihan Buildup’ van start; een innovatief en duurzaam project om de leefomstandigheden te verbeteren van de bewoners van het afgelegen dorpje Altavista. Het terrein voor ons project ligt op Lilihan Hill; een heuvel op Poro Island in de Filipijnen.


  lees meer...