Laatste projectnieuws

 • Nosquito

  Nosquito | Het eerste prototype!

  7 jun. 2019

  Na de eerste ontmoetingen op het hoofdkantoor van Artsen Zonder Grenzen in Kenia, kon het echte plezier echt beginnen nadat we aankwamen bij de Kilifi aan de kust.

 • Nosquito

  Nosquito | Eerste weken

  30 mei 2019

  Team Nosquito is vertrokken! Vandaag zijn we officieel gaan werken in Nairobi en hebben we meetings gehad met meerdere belanghebbenden op het kantoor van ons partnerbedrijf. 

 • Maldives Matter

  Maldives Matter | Tomaten testen

  15 apr. 2019

  Tijd voor een update!

   Enkele weken/maanden geleden hebben wij met behulp van S4S een tomaten groeitest gestart: Op de Malediven groeien dit moment een kleine twintig tomaten planten in een foliekas.

Alle projecten

 • Barsha Pomp

  Mijn naam is Ruben, een Msc Water Management-student en ik doe mijn Msc Thesis in Malawi! Voedsel en water zijn onderwerpen van oprechte zorg voor veel mensen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. De meeste Malawiërs zijn kleinschalige boeren, wat betekent dat ze op een klein stuk land boeren en vaak afhankelijk zijn van de zeer variabele regen als bron van water. Gezien het grote aantal kleine boeren en de vele uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het verbeteren van irrigatie om hun gewassen te voorzien van water een aantrekkelijke mogelijk om de voedselzekerheid te verbeteren en plattelandsgebieden te ontwikkelen.

  lees meer...
 • Nosquito

  Nosquito Bait: Een nieuwe vectorcontrole oplossing voor malaria

  Nosquito is een ontwerpteam van vier masterstudenten van de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Industrieel Ontwerpen. Samen met MSF (Medicines Sans Frontières), een organisatie die zich wereldwijd inzet en medische noodhulp biedt aan vluchtelingen en slachtoffers van o.a. epidemieën, is het onze missie om de malariabesmetting door muggen in Kenia significant te verminderen.

  lees meer...
 • Co-curation “Palermo hosting city” exhibition

  Medhak is een project dat is ontworpen met de hoop een verhoging van de sociale cohesie te bereiken in Palermo, een stad die doordrongen is van de huidige humanitaire crisis in de Middellandse Zee.

  lees meer...
 • Muima

  Voor de minor International Entrepreneurship and Development gaan wij (Coco Polderman, Line Hietink en Christine van Diemen) drie maanden naar Kenia. In Kenia zullen wij ons inzetten voor Muima Industries.

  lees meer...
 • Maldives Matter

  De Malediven, een 800 km lange eilandgroep in de Indische Oceaan. Door het lokale klimaat en het gebrek aan kennis is er een groot landbouw probleem op de Malediven: het importeert 90% van haar voedsel. Dit resulteert in een hoge CO2 uitstoot wegens transport (het voedsel komt vanuit de verste uithoeken van de wereld), een geldstroom dat niet bij de lokale gemeenschappen blijft, een grote afhankelijkheid van andere landen en het gebrek aan kennis en educatie omdat simpelweg de industrie (bijna) niet bestaat. Ons plan is om een high-tech kas op de Malediven te realiseren.

  lees meer...
 • Team Zoom

  Schistoscope.

  Schistosomiasis is een parasitair verwaarloosde tropische ziekte die vooral voorkomt in Sub-Sahara Afrika. Meer dan 250 miljoen mensen zijn geïnfecteerd en 700 miljoen hebben de kans op infectie. Deze parasiet bevindt zich vooral in stilstaande waterbronnen. Het gevaar aan deze parasiet is dat deze via de huidoppervlak binnen dringt. Hierna vermenigvuldigt het zich in de blaas en ontwikkelt tot wormen die zich via de bloedbaan verplaatsen naar alle organen en deze vervolgens aan tast. 

  lees meer...
 • Sustainable Siyakhana

  In 2005 heeft Prof Michael Rudolph op een hectare groot stuk land gelegen in het midden van het Bezuidenhout Park in de binnenstad van Johannesburg samen met collega's en gemeenschapsvertegenwoordigers Siyakhana opgericht. Dit is een voedseltuin en een sociaal ondernemerschap dat is geëvolueerd tot een platform voor onderzoek, opleiding en een incubator voor capaciteitsopbouw en middelpunt. Ons project is om een kleine biovergister te ontwerpen en te bouwen voor het recyclen en hergebruiken van organisch afval dat is gemaakt in de Siyakhana-tuin. Met behulp van deze biovergister zullen we workshops geven om de boeren te leren over duurzame landbouw en ondernemerschap, e.a. verkoop van het geproduceerde biogas en kunstmest uit de biovergister. Evans Muchesa, een promovendus van de Universiteit van Johannesburg, zal toezicht houden op het proces van sociaal ondernemerschap om de continuïteit van het project na ons vertrek te verzekeren

  lees meer...
 • Aquaponics Cape Town

  Kaapstad: Het probleem

  Droogte is een enorm groot probleem voor de groeiende bevolking in Kaapstad, Zuid Afrika. Vooral de armere gemeenschappen in de “townships”, de buitenwijken van de havenstad waar tijdens de Apartheid enkel “niet-blanken” woonden, hebben te maken met waterschaarste. Daarbij zijn in deze townships vele bendes actief en samen met werkloosheid zorgt dit voor een onveilige omgeving, in het bijzonder voor kinderen.

  lees meer...
 • Energizing Uganda

  Wij zijn drie studenten van de TU Delft. We gaan werken aan een biogasproject in samenwerking met de Ndejje-universiteit in Kampala. We willen een bijdrage leveren door de kloof te overbruggen tussen het probleem van sanitatie en energie in Oeganda.

  lees meer...
 • Uplifted Zanzibar

  Zanzibar is een klein eilandje bij de kust van Tanzania. Het staat wereldwijd bekend om haar adembenemende witte standen en haar kristal heldere water. Helaas is deze schoonheid zowel een zegen als een vloek. Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen op het eiland, maar is daartegen ook een enorme bron van zwerfafval. Een lokaal bedrijfje genaamd Chako, ziet in deze nare bijkomstigheid van toerisme een mooie mogelijkheid: de hoeveelheid zwerfafval in perken en op die manier werkgelegenheid te creëren voor lokale jeugd en vrouwen. Dit is van belang gegeven het feit dat de helft van de inwoners van Zanzibar onder de armoede grens leven.
   

  lees meer...