Laatste projectnieuws

 • Nosquito

  Nosquito | Het eerste prototype!

  7 jun. 2019

  Na de eerste ontmoetingen op het hoofdkantoor van Artsen Zonder Grenzen in Kenia, kon het echte plezier echt beginnen nadat we aankwamen bij de Kilifi aan de kust.

 • Nosquito

  Nosquito | Eerste weken

  30 mei 2019

  Team Nosquito is vertrokken! Vandaag zijn we officieel gaan werken in Nairobi en hebben we meetings gehad met meerdere belanghebbenden op het kantoor van ons partnerbedrijf. 

 • Maldives Matter

  Maldives Matter | Tomaten testen

  15 apr. 2019

  Tijd voor een update!

   Enkele weken/maanden geleden hebben wij met behulp van S4S een tomaten groeitest gestart: Op de Malediven groeien dit moment een kleine twintig tomaten planten in een foliekas.

Alle projecten

 • Muima 19/20

  Jambo!! Wij, Stan van der Vliet, Renée Siepman en Elisa Bloem zitten voor onze minor International Entrepreneurship and Development 3 maanden in Kenia.

  lees meer...
 • Ilijan Buildup

  De inwoners van de gemeenschap Gemelina zijn geforceerd emmers te dragen voor twee kilometer lang, naar het dichstbijzijnde waterpunt. Ondanks dat er water in overvloed is op het eiland, is het niet goed bereikbaar. Gemelina is de enige gemeenschap in het stadje zonder water beschikbaar. Daarnaast, hebben ze tijdens het droogseizoen nauwelijks water uit de tap lopen, wat de gemeenschap nog verder laat reizen.

  lees meer...
 • SandFlyTraps

  Wij zijn Philip, Romy en Bootsy, drie masterstudenten Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. In samenwerking met het Kenya Medical Research Institute (KEMRI), in Nairobi, ontwikkelen wij een oplossing ter preventie van de tropische ziekte leishmaniasis.   

  lees meer...
 • Chako Zanzibar

  Hallo! Wij (Bart Lauwers, Max Middelbos en Jop van Teeffelen) zijn drie studenten van de TU-Delft en studeren respectievelijk: Technische bestuurskunde, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde). Op dit moment zij wij bezig met de minor international Entrepeneurship and Development. Van November tot eind januari zijn wij aan het werk voor een organisatie genaamd CHAKO te Zanzibar, Tanzania. CHAKO is een sociale onderneming die werkt volgens het Tourist2Tourist concept. Dit betekend dat zij souvenirs maken van het afval geproduceerd door de touristen.

  lees meer...
 • Barsha Pomp

  Mijn naam is Ruben, een Msc Water Management-student en ik doe mijn Msc Thesis in Malawi! Voedsel en water zijn onderwerpen van oprechte zorg voor veel mensen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. De meeste Malawiërs zijn kleinschalige boeren, wat betekent dat ze op een klein stuk land boeren en vaak afhankelijk zijn van de zeer variabele regen als bron van water. Gezien het grote aantal kleine boeren en de vele uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, is het verbeteren van irrigatie om hun gewassen te voorzien van water een aantrekkelijke mogelijk om de voedselzekerheid te verbeteren en plattelandsgebieden te ontwikkelen.

  lees meer...
 • Nosquito

  Nosquito Bait: Een nieuwe vectorcontrole oplossing voor malaria

  Nosquito is een ontwerpteam van vier masterstudenten van de Technische Universiteit Delft aan de faculteit Industrieel Ontwerpen. Samen met MSF (Medicines Sans Frontières), een organisatie die zich wereldwijd inzet en medische noodhulp biedt aan vluchtelingen en slachtoffers van o.a. epidemieën, is het onze missie om de malariabesmetting door muggen in Kenia significant te verminderen.

  lees meer...
 • Co-curation “Palermo hosting city” exhibition

  Medhak is een project dat is ontworpen met de hoop een verhoging van de sociale cohesie te bereiken in Palermo, een stad die doordrongen is van de huidige humanitaire crisis in de Middellandse Zee.

  lees meer...
 • Muima

  Voor de minor International Entrepreneurship and Development gaan wij (Coco Polderman, Line Hietink en Christine van Diemen) drie maanden naar Kenia. In Kenia zullen wij ons inzetten voor Muima Industries.

  lees meer...
 • Maldives Matter

  De Malediven, een 800 km lange eilandgroep in de Indische Oceaan. Door het lokale klimaat en het gebrek aan kennis is er een groot landbouw probleem op de Malediven: het importeert 90% van haar voedsel. Dit resulteert in een hoge CO2 uitstoot wegens transport (het voedsel komt vanuit de verste uithoeken van de wereld), een geldstroom dat niet bij de lokale gemeenschappen blijft, een grote afhankelijkheid van andere landen en het gebrek aan kennis en educatie omdat simpelweg de industrie (bijna) niet bestaat. Ons plan is om een high-tech kas op de Malediven te realiseren.

  lees meer...
 • Team Zoom

  Schistoscope.

  Schistosomiasis is een parasitair verwaarloosde tropische ziekte die vooral voorkomt in Sub-Sahara Afrika. Meer dan 250 miljoen mensen zijn geïnfecteerd en 700 miljoen hebben de kans op infectie. Deze parasiet bevindt zich vooral in stilstaande waterbronnen. Het gevaar aan deze parasiet is dat deze via de huidoppervlak binnen dringt. Hierna vermenigvuldigt het zich in de blaas en ontwikkelt tot wormen die zich via de bloedbaan verplaatsen naar alle organen en deze vervolgens aan tast. 

  lees meer...