Bestuur

Het bestuur van S4S bestaat uit studenten van de TU Delft die zich op part-time basis inzetten. Elk jaar zijn er weer enthousiaste studenten die zich graag bezighouden met duurzame ontwikkelingsprojecten. Het S4S bestuur van 2022/2023 bestaat uit de volgende enthousiastelingen:

 

Tadé Whenu - Voorzitter

Hey! Mijn naam is Tadé en dit jaar ben ik de voorzitter van het 16e S4S bestuur. Ik ben tijdens mijn studiejaren actief op zoek gegaan naar hoe ik kan bijdragen aan duurzame ontwikkelingen, op klimaat, sociaal en economisch gebied. Ik heb in samenwerking met de TU Delft een duurzaam project opgezet op Lombok, Indonesië, met als doel koraal te restaureren en te beschermen. Via dit project is S4S in mijn vizier gekomen. Zij hebben mij geholpen met het bekostigen van mijn project, impact onderzoek uitvoeren en andere adviezen voor mijn project. De missie en visie van S4S trok mij meteen: Het stimuleren van Delftse studenten om kennis, technologische en innovatieve technieken in te zetten voor een duurzamere wereld. Ik vind dit een waardevolle manier om bij te dragen aan een duurzamere toekomst, omdat ik geloof dat Delftse studenten een belangrijke rol kunnen spelen in de benodigde innovaties, zeker als dit gedaan wordt met een duurzame, verantwoordelijke mindset. Dit jaar hoop ik daarom de mindset van de Delftse studenten richting deze duurzame en inclusieve standaard te brengen op een inspirerende, doch kritische manier.

Heb je vragen, ideeën of andere zaken? Je kunt me altijd een mailtje sturen: voorzitter@students4sustainability.nl.

 

Boris Kastelein - Secretaris

Hoi! Mijn naam is Boris en ik ben de secretaris van S4S 16. Daarnaast ga ik dit jaar mijn bachelor Industrieel Ontwerpen afronden. Als ontwerper wil ik bijdragen aan een toekomst waarin duurzaamheid beter geïntegreerd is in onze maatschappij. Tijdens mijn stage bij een offshorebedrijf heb ik een plasticvanger ontwikkeld, gericht op lage kosten en gebruiksvriendelijkheid. Ook heb ik vorig jaar de eerste editie van Festable georganiseerd, het festival van S4S dat duurzaamheid op een laagdrempelige manier aan studenten meegeeft. Met dit evenement heb ik veel geleerd over manieren waarop je studenten op een creatieve manier duurzaamheid kan meegeven. Deze kennis wil ik dit jaar graag toepassen en uitbreiden. Met S4S verwacht ik dit jaar veel te leren en inspiratie op te doen op het gebied van duurzaamheid!

Heb je vragen of ideëen? Stuur mij dan een mail op secretaris@students4sustainability.nl.

 

 

Kaatje Bout - Penningmeester

Hi! Mijn naam is Kaatje en dit jaar ben ik de penningmeester van het S4S bestuur. Afgelopen jaren heb ik Life Science & Technology gestudeerd, een studie gericht op zowel de kleinste vormen van leven als op grote productieprocessen. Dit ‘in- en uitzoomen’ is denk ik iets wat ook van toepassing is op duurzaamheid. Je kan op grote, maar ook op kleine schaal bezig zijn met een groenere wereld. Juist als student. Dit is iets S4S wil uitdragen: je kan impact maken, of het nu in je dagelijks leven is of via een groter project. Door deze mindset te delen, kunnen we met elkaar erg ver komen. Zelf denk ik dat er al heel veel duurzame oplossingen en handvatten klaarliggen, maar dat het nog een uitdaging is om bruggen te bouwen tussen verschillende partijen. Met S4S hoop ik dat we verschillende leeftijden, achtergronden en disciplines kunnen inspireren om samen te werken aan een duurzame toekomst!  

Als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt kan je me altijd een mailtje sturen via penningmeester@students4sustainability.nl.

 

Anne van den Homberg - Commissaris Projecten

Hoi! Ik ben Anne, bachelor student Werktuigbouwkunde en ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de projecten bij S4S. Soms is het overweldigend om met duurzaamheid bezig te zijn, dus ik ben erg blij om op kleine schaal mijn bijdrage te kunnen leveren! Ik kijk er naar uit om studenten te helpen bij projecten die continuïteit bieden en waarbij de lokale gemeenschap betrokken wordt. Naast dat ik me hierop wil focussen, wil ik ook vooral blijven werken aan de verandering die we hier in Delft kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat verandering alleen gaat komen door een mentaliteitsverandering ten opzichte van de niet-duurzame systemen waar we nu in leven. Dus: mindset is key, en daarom is ook mijn doel voor dit jaar – zowel persoonlijk als voor mijn functie binnen S4S – om te blijven reflecteren, ondernemen en inspireren!

Je kunt je project aanmelden via de website, en aarzel vooral niet om me te mailen als je vragen, ideeën of tips hebt!  projecten@students4sustainability.nl. 

 

Charlotte Mussert - Commissaris Externe Betrekkingen

Hoi! Ik ben Charlotte, 22 jaar, en ik ben dit jaar verantwoordelijk voor de externe betrekkingen van S4S. Naast dat ik dit jaar deze functie zal vertegenwoordigen ben ik dit jaar begonnen aan mijn master Management in the Built Environment. Ik ben enorm gemotiveerd om mij dit jaar in te zetten voor S4S omdat ik denk dat onze generatie voor een van de grootste uitdagingen staat waar de mensheid ooit voor heeft gestaan. Ik denk dat wij als technische studenten in staat zijn om oplossingen te bedenken die onze impact op het klimaat enorm kunnen reduceren. Mijn doel dit jaar is om studenten te inspireren en motiveren om na te denken over hun impact en hun toekomstige rol binnen het bedrijfsleven. Daarom wil ik graag duurzaamheid in het bedrijfsleven zichtbaar maken voor studenten, zodat ook zij over een paar jaar in het bedrijfsleven een positieve impact kunnen maken

Als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in een samenwerking met S4S kunt u contact met mij opnemen op extern@students4sustainability.nl of bel naar +31 6 46 26 24 10. 

 

Tom Flendrig - Commissaris Activiteiten

Hi! Ik ben Tom en zal dit jaar alle activiteiten verzorgen. Met deze events zullen wij een grote doelgroep inspireren en activeren rondom het thema duurzaamheid. Je kan lang over sustainability blijven nadenken maar er komt altijd een tijd om je doelen te realiseren. Ik sta te springen om technische studenten mee te nemen op een reis naar een circulaire planeet, waarbij ik laat zien dat nu de tijd is om je handen uit je mouwen te steken en te doen! Mijn droom is dat vele komende generaties door onze inzet op een gelukkige en verantwoorde wijze kunnen leven. Zelf doe ik kennis op tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen en gebruik dit om oplossingen te bedenken voor een duurzame toekomst. 

Deel je onze visie en wil je samenwerken of voor andere vragen kan je mij altijd bereiken via activiteiten@students4sustainability.nl.

 

Raad van advies

Het bestuur staat er niet alleen voor, maar wordt bijgestaan in haar beslissingen door de Raad van Advies. Op deze manier kan continuïteit geboden worden aan nieuwe besturen. De RvA bestaat uit:

Rogier Doodeman                 Voorzitter 18/19 

Isabelle van der Kaaij            Activiteiten 18/19 

Britt Reddingius                     Voorzitter 19/20

Meron Znabei                        Penningmeester 19/20 

Puck Wynia                           Projecten 19/20

Berend Tideman                    Penningmeester 20/21

Josefien van den Berg          Secretaris 20/21

Peter Zilch                             Extern 20/21

Sieb Rodenburg                    Projecten 20/21

Thomas Rijsman                   Projecten 21/22 

Maud Pieterse                       Activiteiten 21/22

Berend de Jong                     Extern 21/22

Beleid

In onderstaand document kunt u het beleid voor komend jaar lezen.

Beleid 2022 - 2023

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan