Commissies

Naast de evenementen die het S4S bestuur zelf neerzet, worden een aantal evenementen georganiseerd met behulp van commissies. Ook dit jaar zijn er vier verschillende commissies aangesteld: het Symposium, De Groene Pint, Festable en de S4S Business Commissie. Met behulp van deze commissies worden nog grotere evenementen opgezet om nog meer studenten te inspireren op het gebied van duurzaamheid.

__________________________________________________________________________________________________________


Symposium

Students4Sustainability organiseert sinds 2017 een jaarlijks Symposium op grote schaal. Het Symposium is een avond vol interessante discussie tussen politici, multinationals, startups, professoren van de Technische Universiteit Delft en sprekers uit veel verschillende bedrijfstakken.

Elk jaar belicht het Symposium een duurzaam thema, om zo de studenten op een leerzame en leuke manier iets bij te leren over een duurzame wereld. Het doel van het Symposium is om een avond te vullen vol met inspirerende, informerende en motiverende lezingen. Studenten kunnen bij het Symposium kennis opdoen over duurzaamheid en enthousiast worden over duurzaamheid in hun huidige leven en toekomstige carrière. 

Elk jaar wordt er één overkoepelend thema gekoppeld aan het symposium. De thema’s van afgelopen jaren waren:

2017 -  Is technology in time to stop climate change?

2018 - What’s shaping the path to a sustainable future?

2019 - What does a future society look like?

2020 - Biomimicry – innovation inspired by nature

2021 - Green Mirror, welk pad naar duurzaamheid kies jij?


__________________________________________________________________________________________________________


De Groene Pint

De Groene Pint is de jaarlijkse ranglijst van Nederlandse studentenverenigingen op het gebied van duurzaamheid. De Groene Pint is een initiatief van Students4Sustainability uitgevoerd in samenwerking met de Landelijke Kamer van Verenigingen en Studenten voor Morgen.

De winnaar van De Groene Pint wordt bepaald aan de hand van een vragenlijst. Students4Sustainability heeft deze vragenlijst in samenwerking met Studenten voor Morgen, Urgenda en professoren van het CML (Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden) ontwikkeld. Voor de complete vragenlijst van 2019/2020, klik hier 

De vragenlijst is opgedeeld in vier hoofdonderdelen, te weten de sociëteit, inventaris & consumabel, integrale benadering en externe uitingen. Het vijfde onderdeel is een Juryprijs voor het beste duurzame initiatief. Bij dit onderdeel dient Urgenda als jury. Naar aanleiding van de antwoorden van alle deelnemende verenigingen wordt een ranking vastgesteld van de tien meest duurzame verenigingen.


__________________________________________________________________________________________________________


Festable

Festable is een duurzaam festival dat de ultieme plek is voor studenten om de eerste stap naar duurzaamheid te zetten. Festable is in 2019 opgericht, maar is toen door de COVID-19 maatregelen helaas niet doorgegaan. Vorig jaar is een coronaproof Festable georganiseerd. Festable 2021 was een tweedaags festival bestaande uit een lecture over leiderschap & duurzaamheid, een DJ contest, een case in samenwerking met DGTL: Festival of the future en natuurlijk genoeg drankjes en vegan hapjes. Wij hopen dat Festable 2022 weer een festival kan worden met sustainable stands, workshops, DJ’s en andere artiesten om zo samen met alle Nederlandse studenten de duurzaamheid te vieren.


__________________________________________________________________________________________________________


S4S Business Commissie

De S4S Business Commissie slaat een brug tussen duurzaam-gefocuste, technische studenten en duurzame of verduurzamende bedrijven. In 2021 heeft de S4S Business Commissie het tweedaagse evenement, The Green Maze georganiseerd. The Green Maze was een online evenement, bestaande uit lectures, workshops en cases die zijn gehouden in samenwerking met verschillende bedrijven.

Ook dit jaar zal de S4S Business Commissie zich inzetten voor het organiseren van case days, career events, field trips en andere carrière gerelateerde evenementen.
Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan