Commissies

Naast de evenementen die het S4S bestuur zelf neerzet, worden een aantal evenementen georganiseerd met behulp van commissies. Ook dit jaar zijn er vier verschillende commissies aangesteld: het Symposium, De Groene Pint, Festable en de S4S Business Commissie. Met behulp van deze commissies worden nog grotere evenementen opgezet om nog meer studenten te inspireren op het gebied van duurzaamheid.

__________________________________________________________________________________________________________

S4S Business Commissie

S4S-Business organiseert door het jaar heen evenementen zoals Case-Days, Fieltrips, Business Fairs etc. Het doel is om de Delftse student met een duurzame visie kennis te laten maken met de bedrijvensector die graag dezelfde kant op wil!

Dit jaar organiseren we in samenwerking met de GreenTU de tweede editie van de Green Career Fair waarbij wij Delftse studenten in contact brengen met duurzame, vooruitstrevende bedrijven

_________________________________________________________________________________________________________

Symposium

Students4Sustainability organiseert sinds 2017 een jaarlijks Symposium op grote schaal. Het Symposium is een avond vol interessante discussie tussen politici, multinationals, startups, professoren van de Technische Universiteit Delft en sprekers uit veel verschillende bedrijfstakken.

Elk jaar belicht het Symposium een duurzaam thema, om zo de studenten op een leerzame en leuke manier iets bij te leren over een duurzame wereld. Het doel van het Symposium is om een avond te vullen vol met inspirerende, informerende en motiverende lezingen. Studenten kunnen bij het Symposium kennis opdoen over duurzaamheid en enthousiast worden over duurzaamheid in hun huidige leven en toekomstige carrière. 

Infinite Circles - where sustainability knows no bounds. Dit jaar zal de focus liggen op de ontwikkeling van een circulaire economie en obstakels die men kan ondervinden bij het opstarten van duurzame initiatieven.

Elk jaar wordt er één overkoepelend thema gekoppeld aan het symposium. De thema’s van afgelopen jaren waren:

2017 -  Is technology in time to stop climate change?

2018 - What’s shaping the path to a sustainable future?

2019 - What does a future society look like?

2020 - Biomimicry – innovation inspired by nature

2021 - Green Mirror, welk pad naar duurzaamheid kies jij?

2022 - From Abstract to Impact  

2023 - Diverging Perspectives

2024 - Infinite Circles


__________________________________________________________________________________________________________


De Groene Pint

Wij zijn de Groene Pint, een initiatief vanuit Students4Sustainability dat al een paar jaar samen met Urgenda en de Landelijke Kamer van Verenigingen werkt om een jaarlijks rapport uit te brengen over de verwerking van duurzaamheid binnen de 47 studentengezelligheidsverenigingen in Nederland. 


De winnaar van De Groene Pint en de duurzaamheidsranglijst wordt bepaald aan de hand van een vragenlijst. Deze vragenlijst is opgedeeld in vier hoofdonderdelen, te weten de sociëteit, inventaris & consumabel, integrale benadering en externe uitingen. 
Daarbij zal uitgebreid verslag worden gedaan over alle duurzame initiatieven en acties van verenigingen die al gedaan zijn of nu gedaan worden. Dé ultieme manier om positief in het daglicht te komen in de media en daarbij een hele mooie mogelijkheid om te verduurzamen, ideeën met andere verenigingen uit te wisselen en veel van elkaar te leren op dit gebied!  

Kijk op www.degroenepint.nl voor meer informatie


__________________________________________________________________________________________________________


Festable

Festable is hét festival waar duurzaamheid, kunst en muziek samen komen. Het doel van Festable is studenten op een speelse manier te inspireren op het vlak van duurzaamheid. Dit doen we via een markt met de vetste duurzame initiatieven en door de aankleding van het festival zo duurzaam mogelijk te maken. Eten en drankjes zijn uiteraard ook gericht op het sparen van ons milieu! 
Deze duurzame puzzelstukjes worden samen gelegd tot een spetterend feest dat tot de late uren door zal gaan. 


Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan