Electric Fence Bardiya

Locatie: Nepal | |

Voor ons project in het kader van onze minor International Entrepreneurship & Development gaan we naar het Bardiya National Park in het zuidwesten van Nepal. In de bufferzone rond het Nationale Park vestigden veel boeren zich op het vruchtbare terrein. Omdat deze velden en boerderijen olifanten aantrekken, woeden de olifanten de dorpen en boerderijen op zoek naar voedsel.

Een olifant is een zeer intelligent en sterk dier, dat moeilijk te stoppen is als het eenmaal voedsel ruikt. De boeren in Nepal hebben de olifanten niet op veilige afstand kunnen houden, wat heeft geleid tot veel schade aan de velden en dorpen.
Wanneer een olifant een dorp binnenstapt op zoek naar voedsel, houdt niets hem tegen. De vernietigde velden en huizen om bij het eten te komen. De schade die door deze acties wordt aangericht, wordt geschat op maximaal 80.000 euro per jaar.

Om deze problemen op te lossen, herontwerpen we de huidige hekken rond de dorpen en boerderijen, een gebied met een omtrek van 35 km. De Himalaya Tiger Foundation is al enkele jaren bezig met deze problemen en vroeg de TU Delft en ons om hen te helpen. In de tussentijd wordt er veel geld verspild aan elektrische hekken, zonder succes. Er is een testsite opgezet in het midden van het Nationaal Park om de verschillende ontwerpen te testen. Het verzoek aan ons is om de mogelijkheden van materialen en ontwerp verder te onderzoeken en het nieuwe ontwerp op de testsite te testen. Op deze manier zullen de lokale mensen geen geld meer verspillen aan enorme investeringen in hekken die niet werken. Als gevolg hiervan zullen ze de mogelijkheid hebben om te investeren in hun eigen huis, kinderen en de toekomst.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan