Bali Pantai

Locatie: Bali | |

Pantai project is een studenteninitiatief dat wij, een groep van 5 master studenten van de TU Delft, samen hebben opgesteld. Als groep vormen wij een multidisciplinair team waarbinnen iedereen verschillende disciplines binnen de Civiele Techniek heeft. Onlangs, in december vorig jaar, hebben autoriteiten op Bali een “garbage emergency” uitgeroepen, omdat hun meest populaire stranden overspoeld werden door plastic afval. De hoeveelheid afval die tijdens het regenseizoen aanspoelen lopen zelfs op tot 100 ton per dag op deze stranden!

Toen wij voor het eerst van het plastic probleem binnen Indonesië hoorde waren wij geschrokken van deze hoeveelheden en beelden. Wij voelden ons meteen geroepen om hier wat aan te doen, wat tot de opzet van dit project heeft geleid. Ons multidisciplinair team is erg gemotiveerd om de uitdaging aan te gaan om met dit complexe probleem aan de slag te gaan en onze kennis op het gebied van Coastal Engineering hiervoor te gebruiken.

Plastic vervuiling in Bali is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen en dit heeft voor veel zorgen geleid voor de toeristen, marine life en inwoners van Bali. Desondanks komt veel van het plastic van andere delen van de zwaar vervuilde Javazee. Hiernaast lijdt de economie van Bali ook hevig van het plastic afval aangezien het eiland vooral afhankelijk is van de toeristische industrie. Wij hebben dit project opgezet omdat wij willen bijdragen aan een veilige, schone en aantrekkelijke leefomgeving in Indonesië.

Met de groep gaan wij de kust van Bali onderzoeken. Het doel van het project is om het plastic probleem in Zuidwest Bali in kaart te brengen, onderzoeken waar het probleem het meest extreem is en met mogelijke oplossingen komen om het aanspoelen van plastic op de stranden te minimaliseren. Hiernaast zullen wij een campagne voeren om meer bewustzijn rondom dit onderwerp te creëren. Doel hiervan is de lokale bevolking de impact van plastic afval op het milieu bij te brengen. Dit zal worden afgesloten met een korte documentaire, die wij natuurlijk met jullie zullen delen!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan