IWACA-TECH

Locatie: Mozambique | |

IWACA-TECH gaat over het verbeteren van de efficiëntie van watergebruik in irrigatiesystemen met behulp van geavanceerde remote sensing-technologie en grondobservaties.

Een suikerriet boerderij in Xinavane, Mozambique heeft verschillende opbrengsten in hun gewassen. Soms is de oorzaak van deze variatie onduidelijk. Dit verschil in opbrengst wordt gebruikt als het focuspunt van dit multidisciplinaire project. Uiteindelijk is het doel om de waterproductiviteit te verhogen en te achterhalen welke mogelijke hydrologische oorzaken de opbrengst beïnvloeden en mogelijk verantwoordelijk zijn voor dit contrast.

Met een team van 6 studenten hebben we de uitdaging aangenomen en zijn op weg naar Mozambique op 11 november tot half januari 2019. Het project is onderverdeeld in 6 thema's: grondwater, verdamping, irrigatiepraktijken, water- en bodemkwaliteit, teledetectie en hydraulische infrastructuur . De thema's zijn zeer divers maar komen overeen met de verschillende studierichtingen, variërend van Watermanagement, Environmental Engineering en Geoscience en Remote Sensing. Het combineren van de resultaten van de thema's zou uiteindelijk moeten resulteren in een toename van de waterproductiviteit op de plantage.

Terwijl we dit een succesvol project maken, werken we niet alleen. In samenwerking met de Eduardo Mondlane University in Maputo zullen verschillende studenten ons bij deze ervaring vergezellen om kennis te delen en met ons samen te werken in het veld.

Met de hulp van Students4Sustainability kan dit project worden gerealiseerd en daarom hartelijk dank voor uw steun namens team IWACA-TECH, Mozambique.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan