Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | week 1 & 2

  20 november 2017

  De eerste weken in Suriname waren voor iedereen even wennen, met warm weer en een heel ander ritme dan de Nederlanders gewend zijn, hebben we ons toch goed aangepast en hebben we afgelopen weken voornamelijk meetings gehad met stakeholders. Daarnaast hebben we een lokale boer bezocht die al doet aan kassenteelt en een eigen irrigatiesysteem heeft opgezet. Dit was zeer indrukwekkend om te zien, aangezien hij al een veel groter en uitgebreider systeem had dan wij oorspronkelijk hadden verwacht voor een oude boer in Suriname.

 • Chako

  Chako | Aankomst

  19 november 2017

  We zitten momenteel bijna twee weken in Zanzibar. We zijn hartelijk ontvangen door alle medewerkers van Chako en het Zenji Hotel, waar we vaak zitten om te werken. We hebben onderhand al kennis gemaakt met de productieprocessen van de verschillende producten van Chako en met de manier waarop ze flessen ophalen.
   

 • Greenhouse Production

  Greenhouse Production | Week 1 & 2

  17 november 2017

  Twee jaar geleden heeft een groep van 4 TU Delft studenten een houten kas bij Hendrik Pinas gerealiseerd. Als je goed kijkt naar de afbeelding, kun je die houten kas zien achter de nieuwe kas op de voorgrond. En deze nieuwe kas is erg goed nieuws, want Hendrik Pinas heeft hem kunnen bouwen met het geld dat hij verdiend heeft door de verkoop van de opbrengst van de kas van de TU Delft studenten.

Projectoverzicht