Komende evenementen

 • S4S week

  5 mrt. 2018 - 10:00  –  9 mrt. 2018 - 18:00
 • Symposium

  15 mei 2018 - 19:00  –  15 mei 2018 - 22:00

Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

S4S Nieuws

Nieuwsoverzicht

Projectnieuws

 • Muima

  MUIMA | Veranderingen in de goede richting!

  15 januari 2018

  Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen in Mumias na een hele geslaagde vakantie. We zullen deze laatste drie weken nog even volle por moeten geven om het project tot een groot succes te brengen.

 • Bambu Natural

  Bambu Natural | generator gestolen

  15 januari 2018

  ¡Hola a todos!

  Afgelopen weken is er een hoop gebeurd wat het project sterk heeft beïnvloed. We willen jullie graag allemaal inlichten over deze gebeurtenissen en de huidige koers van het project.

 • Greenhouse Production

  Greenhouse production | Laatste weken

  13 januari 2018

  Alweer de ene laatste update! Over twee weken is onze tijd hier alweer voorbij. Voor de locatie van het bedrijf hebben we een plattegrond opgesteld. Een van de onderdelen van de plattegrond is de bouw van een houten landbouwkas. Deze kas zal dienen als voorbeeldkas voor boeren. Zij kunnen in de kas leren telen en aan de hand hiervan overtuigd raken van de voordelen van kassen. De bouw van de kas zal beginnen als de grond van de locatie is geëgaliseerd waar ze nu mee bezig zijn. Er zitten namelijk nog veel stronken in de grond. Alle materialen zijn binnen dus na de egalisatie kan
  gelijk gestart worden met de bouw.

Projectoverzicht