Laatste projectnieuws

 • Ilijan Buildup

  Ilijan Buildup update II

  17 feb. 2020

  We hebben met succes ons project voor het verpompen van zonnewater in de Filipijnen ontworpen, geïnstalleerd en in gebruik gezet. Hoewel nu nog klein (1,66 kW), zal het systeem drinkwater leveren aan ongeveer 80 mensen van Gemelina. Het enige wat we nu kunnen doen is wachten tot de gemeente klaar is met de bouw van de watertank. Vanaf de watertank zullen ze distributielijnen naar de huishoudens gaan leiden. Heel erg bedankt aan iedereen die heeft geholpen dit project mogelijk te maken!

 • Solar Home Systems for rural elictrification (SHS)

  Solar Home Systems update I

  10 feb. 2020
 • Frugal Hydroponics

  Frugal Hydroponics update II

  31 jan. 2020

  Nu de kas er staat is het tijd om te planten! Samen met Julio van Sur Organic & Hydro Crops introduceren we de kas aan de docenten en leerlingen van de basisschool. Julio geeft een les aan de 4e klas (groep 6)over het planten en bijhouden van de kas. Hierin komen verscheidene elementen naar voren: de duurzame aspecten van Hydroponics ten opzichte van traditionele landbouw, het belang van verse groenten en gezonde voeding, maar ook praktische zaken zoals hoe de voedingsstoffen moeten worden toegevoegd. We hebben gekozen voor een variant van hydroponics, “Kratky” genoemd, waar geen elektriciteit voor nodig is en die relatief envoudig te begrijpen is, ook voor de basisschoolkinderen. De planten drijven simpelweg op het water waarin voedingsstoffen zijn opgelost. Eén maal per week moeten de ppm- en pH-waarden van het water worden opgemeten en naar behoeve worden voedingsstoffen toegevoegd. Na de les gaat de hele klas naar buiten en planten we met zijn allen amsoi, paksoi, en kaisoi in de bakken. Daarna gebeurt het meten van het water en worden de stoffen teogevoegd.

Alle projecten

 • Future Stars Academy

  voetbal is meer dan alleen sport

  lees meer...
 • Zanzibar

  "Een duurzaam inkomen voor kunstenaars op Zanzibar"

  lees meer...
 • Water voor Filippijnen

  "Bij een duurzame aanpak hoort ook het bevorderen van stevige organisaties."

  lees meer...
 • India Windmill

  "Wind in de zeilen van de broers Hussain te Assam, India"

  lees meer...
 • Project Yele

  "Empower sustainable economic perspectives for people in Sierra Leone"

  Solution: e-Luma. e= electricity. Luma = market in Temne.

  lees meer...
 • Just Solutions

  Art is life, Atelier Favela inspireert kansarme jongeren

  lees meer...
 • Projectportfolio 2011-2012

  Download hier het portfolio, dat een overzicht geeft van alle lopende en afgesloten projecten in 2011 tot en met voorjaar 2012.

  lees meer...
 • Brug Mozambique

  "Een nieuw ontwerp met een overspanning van 60 meter"

  lees meer...
 • Wiki Bike

  "How do you redesign an icon?"

  lees meer...
 • BioSense

  BioSense is een nieuw project dat samenwerkt met S4S. Het project is opgezet door vier studenten van de Technische Universiteit Delft. Ze volgen drie verschillende masters aan IO. Het doel van BioSense is het ontwikkelen van een apparaat dat hemoglobine waarden kan meten zonder het gebruik van naalden die besmet kunnen zijn met ziekten. Dit apparaat is intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en moet ook door Indiërs vertrouwd worden.

  lees meer...