Aquaponics Cape Town 18/19

Locatie: Kaapstad |

Kaapstad: Het probleem

Droogte is een enorm groot probleem voor de groeiende bevolking in Kaapstad, Zuid Afrika. Vooral de armere gemeenschappen in de “townships”, de buitenwijken van de havenstad waar tijdens de Apartheid enkel “niet-blanken” woonden, hebben te maken met waterschaarste. Daarbij zijn in deze townships vele bendes actief en samen met werkloosheid zorgt dit voor een onveilige omgeving, in het bijzonder voor kinderen.

Aquaponics: De oplossing

In samenwerking met de universiteit van Kaapstad, Cape Peninsula University of Technology, is er een project gestart bij een Community Centre in de township “Belhar”, vlakbij de wijk “Delft”. Dit Community Centre biedt onderdak aan bijna honderd kinderen uit de buurt, die even kunnen ontvluchten aan de soms verschrikkelijke thuissituatie.

De universiteit is daar een Aquaponics project gestart: een systeem dat met het excrement van vissen op ecologische wijze groenten kan verbouwen. Door dit systeem gaat er tot 90% minder water verloren in vergelijking met grondteelt en groeien de planten veel sneller, zodat er binnen 30 dagen al geoogst kan worden! Het hele Community Centre wordt bij het project betrokken: docenten laten kinderen zien hoe ze groenten verbouwen en de kinderen krijgen de kans zelf labels en verpakkingen te maken van groenten en potjes.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan