REMIND

Locatie: Karawang, Indonesië | |

Algemene achtergrond

In 2019 was er wereldwijd meer dan 50 miljoen ton aan elektronisch afval, erg zonde aangezien het delven hiervan enorm vervuilend is. Van dit e-waste wordt maar 20% formeel ingezameld en wereldwijd gerecycled. De rest van dit gevaarlijk onbeheerde afval kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen en voor aantasting van het milieu. Aan de andere kant heeft e-waste een opmerkelijke economische waarde doordat het edele metalen bevat. In Indonesië alleen al is de productie van e-waste ongeveer 2 miljoen ton (in 2021) met een waarde van 2 miljard dollar.

 

REMIND (Recycling Materials for Indonesia) Project

Als een team van afgestudeerde en PhD-studenten gespecialiseerd in recycling, doen we sinds 2017 een project genaamd "REMIND" in Indonesië. Het doel is de nationale initiator en activator te zijn voor duurzaamheid door het recyclen van e-waste sinds 2017. Door de financiële steun van S4S zijn we in staat om onze bestaande proeffabriek / laboratoriumfaciliteiten in Karawang, Indonesië, te escaleren. Dankzij de aanschaf van extra recyclingapparatuur en -middelen kunnen we de recyclingactiviteiten draaiende houden en de verwerkingsefficiëntie verbeteren. Een extra uitrusting, ‘’de schudtafel’’, zal ons helpen om kunststoffen en metalen selectief te scheiden. We hebben circuit boards gerecycled door middel van mechanische en hydro metallurgische verwerking, gevolgd door smelten om edele metalen terug te winnen. Daarnaast streven we er ook naar om de inzamelactiviteiten en sociale-mediacampagne te vergroten om het bewustzijn te stimuleren en samenlevingen te betrekken. Hierdoor zal er ook meer e-waste worden gerecycled in onze faciliteiten. Wij geloven dat circulariteit door recycling de sleutel is voor ecologische duurzaamheid die de menselijke gezondheid en het milieu zal beschermen.

Volg onze Instagram (@id.remind) en kijk op onze website (https://www.remind.co.id/) om op de hoogte te blijven van onze recyclingactiviteiten! 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan