REMIND - Update III

 

We zijn blij te kunnen melden bij deze derde update dat we ons eerste goud (Au) hebben teruggewonnen!

Remind heeft als team de voortgang van het recycling voortgezet door gebruik te maken van de output van de fysieke behandeling (zie de tweede update). Het laatste fysische behandelingsproces was scheiding in natte dichtheid, waarbij de zware metallische fractie werd gescheiden van de lichte niet-metalen fractie. De zware metaal fractie die rijk is aan edele metalen (Goud, Zilver) werd vervolgens via de hydrometallurgische route naar het volgende recyclingproces gestuurd. Voorafgaand aan de hydrometallurgische route werd de zware metaal fractie verwarmd om enkele onzuiverheden als slak (smelt slurry) te verwijderen. De lichte niet-metalen fractie doen we in een afgesloten bak. Het hydrometallurgische proces heeft tot doel de edele metalen, in dit geval goud (Au), terug te winnen door selectieve oplossing door een bepaald zuur. De eerste stap van het hydrometallurgische proces was om de zware metaal fractie in een bekerglas te doen en een hoeveelheid salpeterzuur als uitloog reagens toe te voegen. Salpeterzuur is selectief ten opzichte van de basismetalen, waardoor alle basismetalen (koper, nikkel) worden opgelost en het goud als neerslag achterblijft. We hebben de uitloging drie keer gedaan (elke 30 tot 60 minuten) om er zeker van te zijn dat de basismetalen volledig in de oplossing waren opgelost. Vervolgens werd het filtratieproces uitgevoerd door een filtreerpapier om de vaste fractie te verwijderen. De vloeistof (zwangere oplossing), die rijk is aan onedele metalen, werd bewaard voor een ander proces om andere edele metalen zoals koper, palladium en zilver te verkrijgen. In de laatste stap hebben we het smelten van de dikke fractie in een oven gedaan met behulp van een zuurstof blazer. Onzuiverheden zullen tijdens de verwarming weer als slak smelten, waardoor puur massief goud overblijft. Ten slotte werd 1,8 gram goud geproduceerd uit ongeveer 6 kg IC-chips. We hebben nog steeds gemengde borden en IC-chips voor onze volgende recycling experimenten. Van de vorige recycling heeft Remin met succes ongeveer 5 gram goud teruggewonnen.

Er waren nog veel dingen te verbeteren, vooral het herstel van elk proces. We verloren bijna de helft van de voor invoer tijdens het malen (zie Update 2) en een derde tijdens het hydrometallurgische proces. Hopelijk kunnen we de opbrengst van teruggewonnen goud verbeteren voor onze volgende recycling experimenten.

Uiteindelijk werd het goud naar het laboratorium gestuurd voor analyse om de zuiverheid en samenstelling te meten. Vanwege de kleine hoeveelheid goud die we hebben verkregen, richten we ons nog steeds op het verzenden van het goud voor analyse om het hele recyclingproces te evalueren in plaats van het te verkopen aan lokale juweliers.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan