REMIND - Update V

 

Vanaf mei 2021 tot februari 2022, duurde ons recycling project in REMIND, bijna tien maanden. We zijn aan erg gegroeid vanwege de steun van S4S. We hebben officieel onze website gelanceerd (https://remin.co.id/), LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/remind-id/), en Instagram-account (@id.remind) binnen de samenwerkingsperiode.

Laten we een flashback hebben; We zijn het project begonnen door e-waste van de samenlevingen in te zamelen via onze sociale mediacampagne. Tegelijkertijd kochten we nieuwe scheidingsapparatuur om ons recyclingproces te verbeteren en zetten we onze recycling pilot op voordat we met de recycling experimenten begonnen. We hebben 17,7 kg e-waste ingezameld van mensen die zich terdege bewust zijn van het gevaar dat kan ontstaan ​​door een onjuiste behandeling van e-waste. Dit e-waste hebben we omgezet in circa 8 gram gerecycled goud met een zuiverheid van meer dan 90%. Ongeveer 2,5 gram goud werd opgestuurd voor analyse, terwijl de resterende 5,5 gram werd bewaard. We waren blij dat we deze 5,5 gram gerecycled goud voor 2.720.000 IDR (EUR 172) aan de plaatselijke juwelier hadden verkocht. Deze transactie was buitengewoon omdat dit de eerste keer was dat we ons gerecycled goud konden verkopen. Dit gerecyclede goud is essentieel voor onze toekomst omdat de belichaamde energie veel lager is dan het conventionele goud dat wordt geproduceerd uit primaire productie (mijnbouw/winning).

Naast het recycling experiment hebben we succesvol samengewerkt met externe partijen. Eerst sloten we een samenwerking met Bumi Buddies (NGO) om via Instagram de samenlevingen in te lichten over e-waste met een doelgroep van jongeren van 6-18 jaar. We hebben de algemene informatie over e-waste gedeeld, inclusief de rollen over hoe we verantwoord kunnen omgaan met ons e-waste die we thuis kunnen vinden. We zijn een tweede samenwerking overeengekomen met het National Research and Innovation Agency (Badan Riset dan Inovasi Nasional, BRIN), een overheidsinstantie op kabinets niveau die in 2019 door de Indonesische regering is opgericht als het enige nationale onderzoeksbureau van Indonesië. De samenwerking is een gezamenlijk onderzoeksproject met als onderwerp "Precious Metal Extraction through Hydrometallurgy based on Urban Mining." Deze samenwerking is de volgende stap van ons recycling project met S4S. Remind zal het project leiden, ondersteund met technische en financiële steun van BRIN en zal gedurende 2022 worden uitgevoerd. Een paar weken geleden hadden we een kick-off meeting met BRIN. Het resultaat van deze samenwerking is het produceren van een internationaal gepubliceerd papier en intellectueel eigendom over de recycling van e-waste.

Last but not least, omdat duurzaamheid betekent dat we een langdurig en continu project hebben, zijn we er zeker van dat we goed gebruik kunnen blijven maken van de apparatuur en mijlpalen die door S4S worden ondersteund in ons volgende project met BRIN. Wij danken S4S hartelijk dat

Remind zo ver is gegroeid. We streven ernaar onze doelstellingen voor een circulaire economie te bereiken door te voorkomen dat e-waste het milieu vervuilt door middel van goede recycling en het terugwinnen van de waarde in het e-waste. Als slotverklaring nemen we een veelzeggend woord van een van de meest vooraanstaande recyclers van Nederland en ons rolmodel, Renewi, dat op briljante wijze een motto heeft van Waste No More!

Vergeet niet de sociale media van REMIND te volgen om met ons mee te gaan op de reis naar de recycling van elektronisch afval in Indonesië!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan