REMIND - Update IV

 

Karakterisering Resultaten

De laboratoriumanalyse van de monsters is afkomstig van PT Geoservices, dat gespecialiseerd is in minerale karakterisering in Indonesië. De resultaten waren opmerkelijk en veelbelovend! De monsters die naar het laboratorium worden gestuurd, zijn feed (initiële IC-chips), drie uitgangen van de schudtafel (concentraat, middelmatig, tailing) en gerecycled goud. We hebben het lab gevraagd om het gehalte aan onedele metalen en edelmetalen van de monsters te meten. We benadrukten het gehalte aan goud (Au), zilver (Ag) en koper (Cu) als ons belangrijkste doel om te herstellen op basis van de waarden. De resultaten zijn als volgt:

hCEWMCtzNhLt0yzJ6HFw4qFyf2Kxb84Iu-IIYzRZlWfb16ja-xuAzIeV9b1tye-11eNkR_grQDMZeb2zgppN7uNKyQXWwZZXK-6m2vR9jBkn0AYN1gLTfxemY9osQVvEL-eDF5HI

De bovenstaande afbeelding laat zien dat koper sterk geconcentreerd is in de "concentraat" -fractie met 32,59% koper. Vanaf de aanvankelijke Cu-samenstelling van 8% in de voeding is de schudtafel uitstekend geschikt voor het scheiden van de onzuiverheden om een ​​hoogwaardige zware metaal fractie te produceren voor het daaropvolgende recyclingproces. Enige hoeveelheid Cu in de middelste fractie is het volgende dat moet worden geanalyseerd om het verlies van koper te voorkomen. Voor het goud- en zilvergehalte was het waard om te vermelden dat zelfs het voer zelf een enorme hoeveelheid goud en zilver bevat met respectievelijk 3.706 en 5.736 ppm of gram per ton. Daarom is het recyclen van e-waste erg belangrijk, niet alleen om het milieu te sparen, maar ook om de potentiële hoeveelheid grondstoffen terug te winnen. Goud is sterk geconcentreerd in de "concentraat"-fractie, maar er was nog steeds een hoeveelheid goud verloren in de "middelmatige" en "tailing"-fracties. Het volgende dat moet worden verbeterd, is het instellen van de bedrijfstoestand van de schudtafel om de hoeveelheid goud in de "middelmatige" en "achterblijvende" fracties te verminderen. Helaas is het zilver sterk geconcentreerd in de "middelmatige" fractie, die verder moet worden geanalyseerd voor verbetering. Het belangrijkste is dat we blij zijn dat het goud dat we hebben geproduceerd een hoge zuiverheid van 90% heeft, zoals te zien is in het taartdiagram! Deze zuiverheid kan direct voor een uitstekende prijs op de markt worden gebracht! We hopen dat er nog meer gerecycled goud komt.

 

E-Wast World Conference en Expo 2021

In deze update willen we ook delen dat Muhammad Dzikri namens Remind een presentatie heeft gegeven op een internationaal podium, E-Waste World Conference en Expo 2021 in Frankfurt, Duitsland, op 1 december 2021. Remind mocht het podium delen met toonaangevende organisaties voor e-waste, recyclers en fabrikanten zoals Umicore, Metso, Tamara, SIMS, WEEE Forum, Mint en nog veel meer. We waren vereerd om de huidige state-of-art technologieën te delen en te bespreken, van geautomatiseerd sorteren, bio hydrometallurgie, geïntegreerde smelterijen tot het Extended Producers Responsibility Scheme. Veel inzichten kwamen uit alle regio's van de wereld, van het globale zuiden tot het globale noorden, waar we de snelle groei van e-waste bestrijden. Muhammad deelde de huidige uitdagingen en praktijken van recycling van e-waste in Indonesië en besprak kort de vooruitgang die we hebben geboekt met Remind.

Op dit punt zijn we erg dankbaar voor de steun van S4S voor het helpen van Remind tot nu toe! We hopen te blijven verbeteren om ons doel te bereiken, Indonesië te helpen het e-waste-probleem op te lossen door goed te recyclen!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan