REMIND - Update I

Vanwege de covid-uitbraak in Indonesië van de afgelopen maanden is een deel van onze planning verplaatst. Het belangrijkste is dat we erin geslaagd zijn om ons lab met de nieuwe apparatuur in te richten. We hebben een nieuwe oven en schudtafel, die je op de foto hierboven kunt zien. Met de schudtafel willen we metalen selectiever scheiden van kunststoffen. De schudtafel is gebaseerd op het dichtheidsscheidingsprincipe dat lichtere deeltjes van de zwaardere deeltjes zal scheiden. Met het trillende en stromende water worden lichte deeltjes (plastics) weggevaagd en als tailing opgevangen, terwijl de zwaardere deeltjes (metalen) apart als concentraat worden opgevangen. Schoner concentraat zorgt voor een hoger rendement in het volgende proces. De oven zal voornamelijk worden gebruikt voor smeltdoeleinden. Daarnaast hebben we ook chemicaliën en ander extra gereedschap ingekocht voor het recyclen van elektronisch afval. Salpeterzuur is de belangrijkste chemische stof die zal worden gebruikt om basismetalen op te lossen en de edele metalen verder als neerslag achter te laten. Er worden chemicaliën gebruikt op basis van welke metalen we willen scheiden. Ons belangrijkste doel is om goud, zilver en palladium te winnen.

Omdat we er ook naar streven om de community te onderwijzen en het bewustzijn te vergroten, hebben we een programma gelanceerd om e-waste van de omgeving in te zamelen in ruil voor geld. Verschillende mensen hebben contact met ons opgenomen, voornamelijk uit Jakarta (Indonesië), om hun e-waste te verhandelen, maar ze waren ook benieuwd hoe ze hun e-waste eigenlijk goed kunnen behandelen. Via dit initiatief hebben we meer dan 6 kg e-waste ingezameld, bestaande uit laptops, telefoons en andere kleine elektronische apparaten. In totaal zijn we erin geslaagd om met de toevoeging van e-waste die we van handelaren kochten, tot nu toe 16 kg e-waste in te zamelen. We zijn blij dat sommige mensen zich nu meer zorgen maken over het gevaarlijke e-waste en hoe ermee om te gaan. Samenvattend, e-waste als recyclingvoer, chemicaliën, apparatuur en gereedschappen zijn klaar en voldoende om te worden gebruikt en het recyclingproject voort te zetten. We zijn van plan om in de komende twee weken een deel van het e-waste te verwerken omdat de overheid van plan is de coronamaatregelen te verlagen.

Tot slot zijn we blij te kunnen aankondigen dat we nu een website hebben! Ga naar reminder.co.id om te zien wat we doen in meer detail en om op de hoogte te blijven van onze recyclingactiviteiten!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan