Lilihan Buildup

|

In de zomer van 2018 gaat het project ‘Lilihan Buildup’ van start; een innovatief en duurzaam project om de leefomstandigheden te verbeteren van de bewoners van het afgelegen dorpje Altavista. Het terrein voor ons project ligt op Lilihan Hill; een heuvel op Poro Island in de Filipijnen.

Het project bestaat uit meerdere fases. Elke fase zal worden uitgevoerd en voortgezet door verschillende studententeams in de komende jaren. Het doel van het project is om een kleinschalig, lokaal, non-profit bedrijf op te starten dat (landbouw-) producten produceert. De focus zal er tijdens het project op liggen dat alles voor en door lokale mensen wordt bereikt en dat er gebruik wordt gemaak van duurzame bronnen.

Het eerste team zal beginnen met de eerste essentiële dingen, waaronder:

- Het aanleggen van een waterbron met een tank en een pomp op zonneenergie om water uit de grond te onttrekken voor het bedrijf en voor de omwonenden; zij moeten op het moment met jerrycans water uit het dorp halen.

- Het ontwerpen van een woning voor de lokale gastheer die het bedrijf zal runnen in de toekomst.

- Het onderzoeken van het lokale handelsklimaat en het ontwikkelen van een business plan. Voorbeelden om te onderzoeken zijn het exporteren van fairtrade producten en het maken van meubels op traditionele wijze.

Opvolgers van het eerste team zullen werken aan een grootschalige zonne-energie installatie om het bedrijf en de omwonende van energie te voorzien, het aanleggen van gewassen en het bouwen van alle nodige faciliteiten om het bedrijf te laten runnen.

Lilihan Buildup zal dienen als voorbeeld voor handelen op een duurzame manier die de lokale bevolking ten goede komt.

Contact:

Als u wilt bijdragen aan het project, kunt u contact opnemen met het eerste team. Een email adres is hieronder gegeven. Ook kunt u het team volgen op Facebook en kunt u een kijkje nemen in de brochure met meer informatie over het project

Email:           Lilihan.buildup@gmail.com
Facebook:    https://www.facebook.com/Lilihan-Buildup-179096749455452/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan