IWACA-TECH | Afronding van het project

Bom dia!

In de kerstvakantie zijn we per ‘chappa’, wat het openbaar vervoer van Mozambique is, naar het noorden afgereisd. De chappa is een Toyota busje waar normaal 8 man in past maar dat is niet hoe het hier gaat. Ons record was met 26 man in 1 busje. Dit was een hele ervaring, enorm benauwd maar wel een goedkope manier van reizen!

We hebben prachtige plekken bezocht waaronder vlakbij een lagune. Samen met de andere MDP groep van Zimbabwe hebben we kerst en oud en nieuw gevierd. De Mozambikanen gebruiken de banden niet alleen voor de chappas maar bouwen hier ook een originele kerstboom van.

Waar wij in Nederland kerst vieren met gluhwein en warme chocolademelk hier doen ze dat met bijna opgeblazen speakers, veel dans en kratten lokaal bier, 2m. Ze zeggen hier niet voor niets; ‘het is makkelijk om te overlijden in December’.

Na de vakantie focussen wij ons op het schrijven van het eind rapport. De verschillende thema’s vallen als puzzel stukjes in elkaar. Ons grondwater en verdamping team Sten Schurer en David Koenders hebben al indrukwekkende resultaten voor elkaar gekregen in python en QGIS waar de grondwater standen en bodemclassificatie te zien zijn.

Na het afronden van het verslag staat ons nog een afsluitende presentatie te wachten waarbij wij de mensen van Tongaat hebben uitgenodigd om onze eind resultaten en conclusies te tonen en hopelijk een leuke discussie teweeg te brengen.

Het avontuur zit er bijna op, helaas! Hopelijk hebben jullie genoten van de voortgang van ons project van de afgelopen weken en dank jullie wel S4S voor het ondersteunen en mede mogelijk maken van dit project.

The IWACA-TECH team,

Jessie-Lynn, Kirsten, David, Sten, Gijs and Judith

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan