IWACA-TECH | Update 1

Bom dia, We zijn inmiddels al 2 weken in het mooie Mozambique, Xinavane waar we verblijven op de suikerrietplantage van het bedrijf Tongaat.

Samen met verschillende Mozambikaanse studenten focussen wij ons op het verhogen van de water productiviteit. Dit doen wij door verschillende thema’s te behandelen; grondwater, irrigatie praktijken, water kwaliteit, verdamping, remote sensing en hydraulische infrastructuur.

Afgelopen 2 weken stonden in het thema van introductie en voorbereiden van materiaal voor het veldwerk, dit betreft voornamelijk het thema grondwater waar pijlbuizen voor zijn gemaakt. Door deze in de grond de stoppen kan de uiteindelijke grondwater stand gemeten worden. Ook voor het hydraulische infrastructuur hebben we een ‘weir’ gemaakt waardoor debiet van het water in de irrigatie kanalen gemeten kan worden.

De dagen beginnen hier vroeg want de temperaturen lopen snel op en dus gaan we soms rond 5 uur het veld in. Aankomende weken zullen we voornamelijk in het veld doorbrengen om de thema’s te analyseren.

Ate logo!

Team IWACA-TECH

Jessie-Lynn, Kirsten, Sten, David, Gijs en Judith

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan