Greenhouse JOOUST

Locatie: Kenia | |

In samenwerking met Jaramogi Oginga Odinga University of Science and Technology (JOOUST) en een lokale ondernemer hebben twee studenten van de TU Delft een kas gebouwd in Kenia. Dit jaar is daar via de clusterprojecten een vervolg van in gang gezet. 


Think BIG Foundation

Op de campus van de Jaramogi Oginga Odinga University of Science and Technology (JOOUST) zijn met behulp van Students 4 Sustainability en studenten van de TU Delft twee kassen gerealiseerd. Deze kassen moeten studenten van de universiteit de mogelijkheid geven om naast hun theoretische opleiding ook wat praktijkervaring op te doen en fungeert daarnaast als kenniscentrum voor greenhouse farming voor de community.

 

De Bondo regio kent per jaar twee droge periodes waarvan de langste 2 maanden zonder regen bevat. Gedurende deze periode is het bijna onmogelijk om groenten of fruit te verbouwen en staan de meeste akkers er verlaten bij. Een oplossing voor dit probleem is het verbouwen van groenten in de gecontroleerde omgeving van een greenhouse. Daarnaast biedt het greenhouse bescherming tegen insecten en ziektes die zich vrij door de buitenlucht kunnen verspreiden. Dit zorgt ervoor dat de producten uit de kas doorgaans groter en mooier zijn dan producten die in de buitenlucht verbouwd worden.

 

Om Greenhouse Farming populairder te maken in de omgeving is samen met de JOOUST, het ministerie van landbouw in Bondo en studenten van de TU Delft de ‘Think BIG Foundation’ opgericht. Deze stichting wil greenhouses in de omgeving succesvoller en bereikbaarder maken door cursussen aan te bieden en greenhouses te leasen aan boeren.

 

Cursus

In de kassen van de universiteit wordt een cursus voor de lokale boeren gegeven, deze cursus is in samenwerking met de JOOUST, studenten van de TU Delft en het ministerie van Landbouw in Bondo ontwikkeld. Momenteel zijn er nog veel kassen in de regio die falen omdat vaak onderschat wordt hoeveel greenhouse farming verschild van het verbouwen van groenten in de open lucht en de juiste kennis ontbreekt.

 

Greenhouse Leasing

Om alle boeren een kans te geven om een eigen greenhouse te bezitten wordt er een greenhouse lease programma opgezet. De boer krijgt een greenhouse op zijn terrein maar hoeft nog geen enkele investering te doen, pas als de boer voor het eerst oogst gaat hij in termijnen de kas terug betalen.

 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan