Voortgang Greenhouse JOOUST

De vorige update is al bijna een maand geleden en sindsdien is er een heleboel gebeurd. De zaadjes van de tomatenplanten zijn ontkiemt en na ongeveer twee weken konden we de plantjes verplanten. In de weken daarna zijn de planten flink gegroeid en als we een beetje geluk hebben kunnen we over twee weken onze eigen tomaten meenemen naar Nederland.

Afronding watersysteem

Omdat we het regenwater van het dak van de kas valt willen gebruiken om de planten in de kas van water te voorzien hebben we voor een kas met dakgoten gekozen. Het water dat wordt opgevangen stroomt vervolgens naar 3 tanks van elk 5.000 liter waar het in wordt opgeslagen totdat het gebruikt wordt.

Om ervoor te zorgen dat het water in de tanks zo schoon mogelijk is wilden we een first flush system tussen de dakgoot en de tanks hebben. Een dergelijk systeem was bij de installateur echter volledig onbekend, maar hij was erg enthousiast om erover te leren. Na een studie van een week snapt hij precies wat we wilden en kon het systeem geïnstalleerd worden. Nadat dit aangesloten was is alles met betrekking tot de bouw van het greenhouse nu helemaal klaar!

Cursus

De afgelopen tijd heeft vooral in het teken gestaan van de cursus, nadat we eerst een week zelf informatie hebben verzameld door middel van boeken en het internet kregen we hulp van de landbouwstudenten van de universiteit. Deze bleken al erg veel te weten waardoor het maken van de cursus een peulenschil werd.

Open dag

Vandaag hebben we een open dag gehad bij de greenhouses, Dit was de kick-off voor de cursus en alle deelnemers en andere geïnteresseerden waren aanwezig. Het gaf ons de mogelijkheid te vertellen wat de precieze inhoud van de cursus gaat zijn en. Na afloop hebben we veel enthousiaste reacties gekregen en het aantal inschrijvingen voor de cursus heeft al bijna het maximum bereikt!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan