Update Greenhouse JOOUST

Inmiddels zijn we alweer een tijdje terug in Nederland. De laatste puntjes moesten nog op de I worden gezet voor de cursus, zodat deze gegeven kon worden op de universiteit. Ook zijn de laatste dingen aan het greenhouse nog afgemaakt, zo moest het watersysteem moest nog worden aangesloten op de laatste tank en moest er nog een informatiebord komen.

Kas

De kassen op het terrein van de JOOUST worden momenteel door de universiteit gebruikt om de keuken te voorzien van verse groente. Dit levert de agrarische afdeling een kleine bijdrage op waarmee ze nieuwe materialen kunnen aanschaffen. Op den duur is het de bedoeling dat de kassen daadwerkelijk gaan bijdragen aan de educatie van studenten en gebruikt gaan worden in de cursus, maar dit is helaas nu nog niet het geval.

Leaseproject

De laatste week hebben we ook voornamelijk gewerkt aan de uitwerking van het leaseproject. We zijn bij een school op bezoek geweest die landbouwspullen verhuurt aan boeren. Zij waren erg enthousiast over ons idee om kassen te gaan verhuren. Helaas was er geen tijd meer om het idee concreter te maken maar we hebben afgesproken dat we de vervolggroep langs mag komen.

Zomerproject

Om ervoor te zorgen dat het project continuïteit kan krijgen zijn we nu bezig om samen met AIESEC een zomerproject op te starten. Samen gaan we deze zomer 3 studenten naar Bondo sturen om een marktonderzoek te doen naar de haalbaarheid van het kassenleaseproject.

Aan het einde van het jaar kunnen we dan daadwerkelijk beginnen met het leaseproject. Een aantal van de boeren die tegen die tijd de cursus hebben afgerond worden geselecteerd en die zullen in aanmerking komen om een kas te leasen.


Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan