Update Greenhouse JOOUST

We zijn nu vier weken in Bondo, de eerste week stond nog voornamelijk in het teken van zoveel mogelijk mensen leren kennen. We hebben deze week twee keer een afspraak gehad met de Vice Chansellor, het hoofd van de school. Deze was erg enthousiast over ons als team en droeg meteen al een aantal andere problemen aan die we konden oplossen.

Gedurende deze week hebben we ook Dr. Andika en Mr. Achuti, onze begeleiders van de universiteit en het ministerie van landbouw ontmoet. Mr. Achuti heeft ons meteen naar een aantal boeren in de omgeving meegenomen om een indruk te krijgen van het boerenleven in de omgeving. Hij heeft ons ook erg goed geholpen met het curriculum voor de cursus. Deze hulp heeft ervoor gezorgd dat we aan het einde van week 2 al een volledig curriculum van 60 pagina’s lang hadden samengesteld.

Week drie stond volledig in het teken van de bouw van het greenhouse. Op zondag werd de kas geleverd en op maandag kon begonnen worden met het bewerken van de grond. We hadden een team van 8 boeren tot onze beschikking die erg hard gewerkt hebben om de bouw snel te laten verlopen.

Na vier dagen was de bouw van het greenhouse zo goed als voltooid. De vrijdag stond in het teken van het maken van de bedden in het greenhouse en het testen van het watersysteem. Op vrijdag kregen we ook nog de gelegenheid om ons project te presenteren op een conferentie op de universiteit. Hier zaten een aantal mensen uit de greenhouse industriedie nog een aantal nuttige tips gaven die we zeker gaan verwerken.

Dat weekend hebben we de zaadjes voor tomatenplanten gezaaid. Dit moet  ́s avonds gebeuren omdat het anders te warm is. Afgelopen week hebben we verder gewerkt aan de cursus en ondertussen zijn de zaadjes uitgekomen. Inmiddels zijn de studenten van de JOOUST ook klaar met hun toetsen. Komende week zullen we samen met hun verder werken aan de cursus zodat we in januari kunnen starten met het geven van de cursussen.

Groetjes,

Esther, Floortje, Nienke, Simone & Sybren

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan