Reef Support

Locatie: Lombok, Indonesië | |

Sinds 1950 is al meer dan de helft van het koraalrif wereldwijd uitgestorven. Als deze trend zich doorzet zal in 2050 meer dan 90% van al het koraalrif zwaar beschadigd of gestorven zijn. Dit komt voornamelijk door de opwarming van de aarde, destructieve vismethodes en vervuiling van de zeeën en oceanen. 

 

Het koraalrif is een thuis voor meer dan 25% van alle soorten die in de zee leven. Daarnaast zijn er wereldwijd honderd miljoenen mensen van afhankelijk door middel van voedsel, inkomen en toerisme. Het beschermt mensen wereldwijd tegen de zee omdat koraalriffen natuurlijke golfbrekers zijn. Daarnaast vormt koraal een grote potentie voor medicijnen, met al veelbelovend onderzoek voor medicijnen tegen kanker en Alzheimer. Kortom, we kunnen het koraalrif niet verliezen. 

De non-profit organisaties Indonesia Biru Foundation en Reef Support willen daarom impact maken tegen het uitsterven van het koraal, door op dagelijkse basis koraalrif terug te planten samen met lokale gemeenschappen in Centraal Indonesië. Indonesië bezit namelijk een kwart van al het koraalrif wereldwijd.

 

Wij zijn Tadé, Joppe, Xavier en Alexandru en via de TU Delft minor International Entrepreneurship & Development zijn wij in contact gekomen met Indonesia Biru Foundation en Reef Support. In samenwerking met hen gaan wij een duurzaam koraalrif-lab bouwen op Lombok. Vanuit dit lab zullen op dagelijkse basis koraalriffen worden hersteld, sterker gemaakt en beschermt. Dit gaan wij doen door middel van twee innovatieve technieken. Wij gebruiken micro-fragmentatie, een techniek die jong koraal in stukjes snijdt. Daardoor groeit het koraal tot wel 25 tot 50 keer zo snel. Daarnaast gebruiken wij een techniek genaamd ‘ondersteunde evolutie’. Deze techniek helpt het koraalrif sterker te worden tegen de stijgende zee temperaturen. 

Daarnaast zullen in het lab mensen vanuit lokale gemeenschappen worden opgeleid tot ervaren duikers en marine-experts om de voortgang van het project te garanderen en meer mensen betrokken te maken bij het beschermen van het project. 

Volg het project via de Instagram van IBF (@indonesiabirufoundation), het YouTube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCh-J9wc4ynDND-CRQNqL2Kg) en de website (indonesia-biru.com).

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan