Reef support - update III

 

Beste Blauwe Ranger,

Wij zijn nu een maand terug in Nederland, hoog tijd voor de derde update over het Reef Support project!

De twee Reef tanks, gedoneerd door Students4Sustainability, zijn tot de nok gevuld met koralen. De eerste koralen waren fragmenten afgesplitst van koralen in de zee bij de Kecinan Baai. Deze zullen al snel ge-micro-gefragmenteerd worden in een nieuwe groep kleinere koralen. Zodra deze kleinere ook groot genoeg zijn, kunnen ze teruggeplant worden in de zee.

Ondertussen zijn er drie andere studenten uit Bali een stage begonnen bij Indonesia Biru Foundation. Zij planten koraal terug de zee in, houden het milieu, waarin het koraal leeft, in de gaten en houden bij hoeveel koraal overleeft na het terugplaatsen. Omdat we niet in een perfecte wereld leven, overleeft helaas niet al het koraal. Echter zijn dit er maar weinig in vergelijking met de koralen die wel bloeien. De meeste koralen groeien erg snel en zien er gezond uit, zowel in de Reef tanks als terug in de zee geplant.

De afgelopen paar maanden waren inspirerend en een enorm succes, veel meer dan wij ooit hadden durven hopen. Dit was echter alleen te behalen met alle steun die wij hebben gehad, in het bijzonder dat van Students4Sustainability. Wij hopen dat in de toekomst de koralen gerestaureerd kunnen blijven worden en dat we een inspiratie kunnen worden voor jongere generaties. 

Bedankt, Blauwe Ranger!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan