Electric Fence Bardiya | Vakantie en demosite

Vrijdag 4 januari 2019

Thakurdwara, Bardiya District, Zuidwest Nepal

Tijdens het opbouwen kwamen er namelijk een aantal problemen naar voren die niet eerder voorzien waren, veelal praktisch. Ook bleek het opbouwen van het hek, het installeren van de zonnepanelen, accu en camera’s een stuk langer te duren dan gedacht. Al met al was er voor eind december niet genoeg tijd om alles af te ronden, de veiligheid van alle materialen kon niet genoeg worden gewaarborgd op de lange termijn. Er is namelijk een safety box nodig, die mens-, rat- en olifantproof is. Gelukkig is ook dat probleem overkomelijk, maar dat is iets voor de komende weken.

We zeggen eind december, omdat het project twee weken stil heeft gelegen. We zijn toen namelijk twee weken ertussenuit zijn gegaan, om iets meer van de rest van Nepal te zien. Zeker Pokhara en de Annapurna, waar we heen zijn gegaan, is voor iedereen aan te raden ooit heen te gaan! Na daar de spreekwoordelijke batterijen weer te hebben opgeladen en een prachtige kerst en jaarwisseling te hebben gehad, zijn we nu weer met volle energie begonnen aan het vervolg van ons project. Hier, in Bardiya National Park, bouwen we eerst de eerste testsite weer op, zodat hier nog steeds de olifanten kunnen worden gemonitord, mochten ze langs komen. Echter gaan we binnen 2/3 dagen na aankomst weer terug naar Geruwa, waar het meeste bereikt kan worden. Met het afmaken van het hek en het educatieve aspect is er nog veel te bereiken, bovendien is de kans groot dat we een grote presentatie mogen geven aan veel regionale verantwoordelijken binnen het district, die allen graag onze visie willen weten wat betreft het human-elephant conflict. Zoals bekend is het namelijk een nationaal probleem en wordt ons project in Geruwa beschouwd als pilot voor de rest van de gebieden waar het conflict speelt.

Concluderend is er voor ons de komende maand genoeg te doen! Het afbouwen van het hek, doorgaan met bewustwording en educatie en zelfs de mogelijke, al eerder genoemde, implementatie maken dat we hard aan de slag kunnen. Onze heerlijke verblijf in en om Pokhara heeft genoeg energie gegeven, dus we hebben er alle vertrouwen in.

Tot de volgende! Groetjes,

Flip, Thomas en Wessel

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan