Laatste projectnieuws

  • Coop-Africa Kenya

    Update Coop-Kenya

    7 feb. 2017

    Hoi iedereen, we hebben zojuist Kerstvakantie gehad hier in Kenia en een fantastische tijd gehad waarin we bijna het hele land hebben gezien en daarna op het strand hebben genoten van de zon. Op dit moment is het weer business as usual en hebben we besloten om toch even wat andere dingen te doen ten opzichte van onze eerdere plannen, maar laten we het eerst maar even hebben over wat we tot nu toe gedaan hebben.

Coop-Africa Kenya

Habari! Wij zijn Sjoerd, Bram en Charlotte en wij werken bij CooP-Kenya aan fietsaccessoires. CooP-Kenya is een dochterorganisatie van CooP-Africa, een Nederlandse non-profit organisatie. Door middel van fietsen wil CooP-Africa mensen in ontwikkelingslanden helpen om vooruit te komen. 

Dit doen ze in het bijzonder met 3 sociale projecten: Bike4Care, Bike4Work en Bike4School. Hiermee brengt CooP gezondheidszorg dichter bij de mensen, geven ze kleine ondernemers de kans om hun spullen naar de markt te brengen, en geven ze de toekomst hoop door onderwijs bereikbaar te maken.

Ons is gevraagd om accessoires te ontwerpen, met name een double stand en een voor- en achterrekje. De double stand is een stevige standaard die op een bokstandaard lijkt en waar grote ladingen mee opgeladen kunnen worden. De voor- en achterrekjes maken het mogelijk voor Afrikanen om bijvoorbeeld meer waren te vervoeren, hun schoolboeken, of medische benodigdheden.