Muima 17/18 | Harde vooruitgang

In de fabriek wordt weer steeds meer geproduceerd, nu het weer rustiger is in het land. Er worden veel autootjes verkocht en het ziet ernaar uit dat de vraag in de komende weken nog verder zal aantrekken.

In de afgelopen weken hebben we verder gewerkt aan het ontwerp van de klok. Het ontwerp is nu klaar en De Mechanic, zoals hij genoemd wordt hier in Mumias, is bezig met het maken van de mal. Als hij daarmee klaar is zullen wij de mal ophalen in Nairobi en daar een graveur bezoeken om ‘Muima’ in de mal te laten zetten, hierdoor zal dit ook in onze klok te zien zijn. In de fabriek wordt nu alles klaargemaakt, zodat de klok direct geproduceerd kan worden als de mal klaar is.

Ook zijn we begonnen met de voorbereiding voor het nieuwe gebouw. We hebben tekeningen gemaakt en hebben deze voorgelegd aan Wilson. Samen met hem hebben we het ontwerp aangepast tot een definitief plan. We zijn langs winkels en handelaren gegaan om prijzen op te vragen van de benodigdheden voor de bouw en we hebben met een ‘fundie’ gesproken die een groot deel van de bouw op zich zal nemen.

In de komende twee weken zullen we de bouwmaterialen in gaan kopen en hopen we te beginnen met de productie van de klok en de bouw van de nieuwe werkplaats. 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan