Muima 17/18 | Milestones en tegenslagen

In de laatste twee weken hebben we onze focus verschoven van het nieuwe product naar het nieuwe gebouw. De Mechanic was namelijk naar Nairobi gegaan om daar in een workshop van een vriend de mal voor de klok voor ons te gaan maken.

In samenwerking met Wilson zijn we bezig geweest met het ontwerpen van het nieuwe gebouw. We hebben besloten om de hele productie te laten plaatsvinden in het nieuwe gebouw, met een afzuigingsinstallatie bij de machines. De assemblage van de producten die gespuitgiet worden, zal gebeuren onder de veranda’s aan weerszijden van het gebouw. Ook hebben we een aanpassing gedaan aan het originele ontwerp, waarbij er nog meer ramen en deuren zijn, waardoor er naast machinale ventilatie ook natuurlijke ventilatie zal zijn.

Na het finetunen van het ontwerp is er gezocht naar bouwmaterialen voor het nieuwe fabriekspand. Dit verliep erg voorspoedig, mede omdat Wilson kort geleden nog een gebouw had neergezet en dus wist waar alles te verkrijgen was. Het ging zelfs zo snel dat we een week na het afmaken van het ontwerp al de eerste steen konden leggen, een heuse mijlpaal. Op dit moment zijn we dus druk bezig met het aansturen van de bouw van de fabriek.

De tegenslag die we te verwerken kregen had te maken met de mal voor de klok. Kort na aankomst kreeg de Mechanic last van een griepje waardoor hij niet aan de slag kon. Nadat hij hersteld was kreeg hij verkeerd materiaal aangeleverd waardoor hij nog steeds niet kon beginnen. Dit duurde een week, de week waarin de mal eigenlijk klaar had moeten zijn. Na deze week heeft de Mechanic zonder ons in te lichten de opdracht overgedragen aan de vriend die de workshop bezit. Doordat we deze nieuwe vriend niet kenden voelden we ons genoodzaakt om naar Nairobi te gaan en de details door te spreken. Gelukkig bleek het een betrouwbare man die secuur werkt en dus konden we de business doorzetten. Hij blijkt er alleen nog langer over te doen dan gehoopt en dus zullen we nog minimaal 2 weken moeten wachten voordat we de mal ontvangen… Business in Afrika: het loopt niet altijd van een leien dakje, maar we komen er wel!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan