Muima 17/18 | Verandering in de goede richting!

Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen in Mumias na een hele geslaagde vakantie. We zullen deze laatste drie weken nog even volle por moeten geven om het project tot een groot succes te brengen.

Sinds onze laatste update is er weer van alles gebeurd. Laten we beginnen met de mal die in Nairobi gemaakt zou worden. Nadat we langs geweest waren om de workshop met onze eigen ogen te zien keerden we met een redelijk goed gevoel terug naar Mumias. Het enige puntje waar we mee zaten was de snelheid waarmee het allemaal ging aangezien er in de workshop geen computergestuurde machines waren.

Ons onderbuikgevoel liet ons niet in de steek want nadat we weer in Mumias waren kregen we maar geen update vanuit Nairobi zoals we hadden afgesproken. Een week later (2 weken nadat de mal af had moeten zijn) kregen we eindelijk een betrouwbare update met de opmerking dat hij nog steeds bezig was met het shapen van de grove blokken, dat een van zijn machines kapot was gegaan en dat het nog wel een week of 4 kon gaan duren voordat de mal klaar was.

Vrijwel op hetzelfde moment kwamen we gelukkig via via in contact met iemand veel dichter in de buurt die les geeft op een Technical Training Institute. We kwamen er achter dat ze bij dit instituut een hele bulk aan computergestuurde CNC-machines hebben staan die werken met Solidworks-bestanden, het programma waar wij onze mal in ontworpen hebben. In overleg met Wilson hebben we toen de moeilijke keuze gemaakt om onze opdracht terug te nemen uit Nairobi en in zee te gaan met het nieuw opgedane contact.

Dit bleek een enorm goede keuze! De mal is vrijwel af, op wat graveerwerk na, en kan dinsdag opgehaald worden waarna het testen kan beginnen en de eerste klokken geproduceerd kunnen worden.

De progressie bij het gebouw is een stuk voorspoediger gegaan. Het gaat allemaal wel wat trager dan gepland maar er komt wel steeds meer schot in. Alle vloeren en muren staan en er wordt aankomende week begonnen met het plaatsen van het dak. Hierna zullen de ramen en deuren geplaatst worden en kan het gebouw afgemaakt worden met een mooie stuclaag, een goede lik verf en de bedrading.

Als alles loopt volgens plan zullen we bij de volgende update alleen maar goed nieuws hebben met een werkende klok die geproduceerd wordt in de nieuwe fabriek. Hakuna matata!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan