Muima 17/18 | Laatste update

We zijn terug in het koude Delft na drie heel erg leuke maanden in Kenia de ‘full experience’ beleven. We zijn heel blij en trots dat het project succesvol is afgerond.

Na veel problemen met de productie van de mal hebben we hem uiteindelijk in eigen handen ontvangen een week voor vertrek. Het was de eerste keer dat onze nieuwe partner zo’n gecompliceerde mal ging maken. Hij heeft een goed product afgeleverd met hier en daar kleine imperfecties. We hadden dus een week om de mal de testen en te verbeteren. Met de hand en schuurpapier zijn de grootste imperfecties eruit gehaald en vloeide de mal beter. Omdat de machines van Wilson niet genoeg druk hebben en de klok het grootste product is dat hij ooit gemaakt heeft kwam de klok er niet heel glad uit. Aan de andere kant draagt dit mooi bij het verhaal van Muima dat alles handgemaakt is van plastic afval.

De nieuwe fabriek is helemaal af en klaar voor productie! In een tijdspanne van 2 maanden is het ons gelukt, in samenwerking met bouwvakkers en Wilson, om een heel gebouw neer te zetten, wat we niet hadden verwacht. In de laatste weken is het dak gebouwd, zijn ramen en deuren geplaatst en is de hele stroomvoorziening geïnstalleerd. Op onze laatste dag zijn alle machines verhuisd naar het nieuwe gebouw. Vanaf dan gebeurt alles in dit gebouw, het produceren en het assembleren. Wilson is heel erg tevreden met de ventilatie in het gebouw, zowel de natuurlijke als de elektrische. Het gebouw waait goed door en blijft koel, ook tijdens de hete dagen. Wilson stuurde vorige week een bericht : ‘ The war against the fumes is won’. We hopen dat het bedrijf gaat groeien en meer mensen in de toekomst gaat aannemen en zo bij zal dragen aan een oplossing voor het plastic afval probleem.

Onze opdrachtgever Muima NL is heel tevreden met de klok en hij zal binnenkort op de website beschikbaar zijn en in meerdere winkels.

Voor meer foto’s en info verwijzen we naar onze instagram @MuimaNL en de nieuwe website : www.muima.nl

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan