BECDC Hydroponics

Locatie: Kaapstad, Zuid-Afrika | |

 

 

Kaapstad is een van de meest welvarende steden van Afrika en trekt jaarlijks veel toeristen. Het verschil in welvaart voor mensen is echter enorm. Veel mensen leven nog steeds in armoede en groeien op in achterstandswijken van de stad die townships worden genoemd. Een van deze townships is Belhar. De township wordt gedomineerd door armoede, gebruik van drugs, misdaad en bendeoorlogen. In deze township probeert het Belhar Early Childhood Development Centre jonge kinderen van de straat te houden, ze onderwijs te geven en ze twee keer per dag een gezonde maaltijden te geven. Op deze manier krijgen de kinderen een betere start in hun leven en kan de levensstandaard van de township in de loop van de tijd verbeteren.

Het centrum is bijzonder omdat het beschikt over een Aquaponics/hydroponics-systeem dat het centrum kan voorzien van groenten of kruiden die kunnen worden verkocht of gebruikt in de maaltijden die voor de kinderen worden bereid. Aquaponics en hydroponics zijn beide manieren om op een duurzame manier gewassen te groeien. Het water wordt constant hergebruikt en de toegevoegde voedingsstoffen zijn biologisch.

Wij zijn Filip, Eva, Nicolas en Bram en zijn momenteel druk bezig met het verbeteren van de duurzaamheid, het lange termijn succes en het financiële aspect van het project. Tot nu toe hebben we het systeem weer draaiend gekregen door hydroponics te gebruiken en willen we de omvang van het project uitbreiden. Momenteel zijn er tien groei bedden waarin we gewassen kunnen telen. Met behulp van S4S gaan we uitbreiden naar vijftien groei bedden. In deze groei bedden kweken we momenteel kruiden, van deze kruiden wordt in samenwerking met het duurzame caterings bedrijf Pure Good Food een kruidige zout mix gemaakt. We hebben een businessplan opgesteld dat winstgevend is gebleken en zullen de zout mix verkopen zodat het centrum een constante maandelijkse winst kan maken om te investeren in het welzijn van de kinderen en het systeem verder uit te breiden. Het product zal duurzaam & biologisch zijn en een (in)directe positieve impact hebben op de township Belhar en zodoende de levensstandaard van zowel de kinderen als toekomstige kinderen verbeteren in de wijk.

U kunt ons project volgen op facebook: https://www.facebook.com/Beleaf-Aquaponics-Cape-Town-2186761524708563/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan