BECDC Hydroponics - Update III

Hierbij willen we jullie weer een kleine update geven van ons project. In de afgelopen weken zijn we druk geweest met het afronden van ons project. Hierbij stond vooral het overdragen van alle taken die wij tot dusver zelf nog uitvoeren centraal. We hebben de lokale mensen zo veel mogelijk hierin mee genomen en hen uitgelegd hoe en waarom ze alle taken uit moeten voeren.

 We zijn erin geslaagd om een eindproduct te realiseren. Dit is SOTE, een zout kruidenmix waarin we de gedroogde kruiden uit het hydroponics systeem kunnen gebruiken. De mensen van het development center weten nu hoe ze deze moeten maken en zullen dit ook nu, na ons vertrek, zelf blijven voortzetten. We hebben de afspraak met Shannon, de CEO van het bedrijf ‘pure good food’, gemaakt dat zij maandelijks al deze SOTE potjes van BECDC zal kopen zodat zij ze weer verder kan verkopen. 

Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat er in de laatste week nog een 4e hydroponics systeem aan is gelegd. Hieraan hebben we ook weer 5 groeibedden aangesloten. In deze groeibedden hebben we net voor ons vertrek nog samen met de kinderen nieuwe kruiden geplant. 

We hebben inmiddels Zuid Afrika weer verlaten, maar zullen vooral de eerste weken nog nauw contact met BECDC houden. Zij zullen zelf doorgaan met het oogsten en drogen van de kruiden en het produceren van SOTE. Hier geven ze ons elke week een upstate over. We zijn erg tevreden met het eindresultaat, en zullen we alles aan doen dat het ook nu na ons vertrek goed zal blijven lopen. 

Nogmaals ontzettend bedankt voor al jullie donaties, zonder jullie was dit allemaal zeker niet mogelijk geweest!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan