Laatste projectnieuws

 • Bambu Natural

  Bambu Natural | Mooie resultaten!

  31 jan. 2018

  ¡Hola a todos!

  Hier een laatste update vanuit Nicaragua. De afgelopen twee weken hebben we nog een aantal mooie resultaten behaald!

  In Rama hebben we eerst onze testinstallatie afgemaakt. De testinstallatie hangt nu bij het huis van onze begeleider Henky, zodat hij vragen van voorbijgangers kan beantwoorden over waar de installatie precies voor dient. Zo kunnen we weer een beetje meer bekendheid voor bouwen met bamboe genereren.

 • Bambu Natural

  Bambu Natural | generator gestolen

  15 jan. 2018

  ¡Hola a todos!

  Afgelopen weken is er een hoop gebeurd wat het project sterk heeft beïnvloed. We willen jullie graag allemaal inlichten over deze gebeurtenissen en de huidige koers van het project.

 • Bambu Natural

  Bambu Natural | Gelukkig nieuw jaar!

  11 jan. 2018

  Namens Bambú Social wensen wij jullie allemaal een gelukkig en liefdevol 2018! We hopen dat het een jaar wordt vol inspirerende nieuwe bamboe projecten!

  ¡Hasta la próxima!

  Team Bambú Natural

Bambu Natural

Het project zal wederom plaatsvinden in Esperanza, Nicaragua, een klein afgelegen dorp 7 uur varen van de dichtstbijzijnde stad Waspam. We willen met dit project de lokale bevolking de kans bieden om betaalbare en duurzame scholen en huizen te bouwen.

 Materialen zoals beton en staal moeten via de rivier naar het dorp worden vervoerd en zijn hierdoor onbetaalbaar voor de gemeenschap van Esperanza. We willen de gemeenschap hierom technieken aanleren waarbij alleen natuurlijke en lokale materialen worden gebruikt. Met de natuurlijke en lokale materialen gaan we een werkplaats bouwen bij in 2016 opgezette ‘Bamboo Factory’, zo kunnen kleine ondernemingen worden opgestart voor het bouwen en verkopen van meubels of huizen.

Voor Bambú Natural staat kennis overdragen aan de lokale bevolking centraal. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de bevolking volledig zelfstandig aan de slag kan met bamboe.

Ben je nieuwsgierig naar het proces? Houdt dan de S4S website en onze Facebook pagina in de gaten: facebook.nl/bambusocial