Bali Pantai | Begin van het veldwerk

Vorige week zijn wij begonnen met het selecteren van geschikte rivieren in de omgeving. Deze week hebben we het hele eiland afgereisd om deze locaties te inspecteren. De selectie van de rivieren is gebaseerd op de  populatiedichtheid, toerisme, verkeer en rivier grootte. Tijdens onze reis door het hele eiland hebben we ook nog eens de kans gehad om te genieten van de mooie omgeving, een bijzondere ervaring!

Omdat het op het moment nog droogseizoen is in Bali zal de waterdiepte in de rivieren relatief laag zijn. Wanneer het regenseizoen aanbreekt (vanaf eind Oktober) zal een groot deel van het afval dat op de rivierbanken ligt meegenomen worden door de stroming en in de oceaan belanden. Daarbij wordt er veel afval gedumpt bij de rivieren, een erg groot probleem dus.

Verder hebben we ook de mogelijkheid gehad om een bezoek te doen aan Suwung, de afvalstortplaats van Bali. Deze ligt dichtbij de hoofdstad, Denpasar. Om daar te komen moet je je eerst zien te manoeuvreren langs een file van vuilniswagens die klaar staan om hun afval te dumpen op de stortplaats. De stortplaats is een belangrijk middel binnen het afvalbeheer systeem van Bali, maar ziet er momenteel meer uit als een ongecontroleerde berg afval! In de toekomst zullen we met lokale autoriteiten afspreken om een beter beeld te krijgen van de huidige situatie en zullen we hierover discussiëren. Maar voordat dit zal gebeuren zullen we ons eerst voorbereiden op onze eerste rivier en strand metingen. Hier meer over in de volgende update!

 

Pantai Project,

Erik, Joris, Reinoud, Thomas & Bas

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan