Aquaponics Cape Town | Groenten planten!

Zoals je misschien hebt gelezen in een van onze vorige berichten, gebruikt het Belhar Early Childhood Development Centre de eerste financiering om nieuwe kweekbedden te plaatsen. Deze uitbreiding is de eerste stap om het Aquaponic-systeem winstgevend te maken en een duurzame bron van inkomsten te creëren voor een betere omgeving voor de kinderen van het Centrum.

De nieuwe installatie gebruikt een enigszins andere methode om de kweekbedden in te stellen. Door een 1000 liter watertank in drie "lagen" te snijden, bestaat het kweekbed uit drie afzonderlijke vierkante meter groeigebied (zie de bovenste afbeeldingen). Het voordeel van deze methode is dat er een groter groeigebied is voor de planten en dat het systeem meer afgelegen is omdat de kweekbedden kleiner zijn. Dit maakt het systeem eenvoudiger te beheren, wat essentieel is voor de voortzetting van het project.

Vorige week werd de laatste fase van de uitbreiding gerealiseerd. Eerst werden klei en stenen gekocht om de kweekbedden te vullen. Dit creëert de grond voor de groenten en kruiden. Toen dit allemaal was geïnstalleerd kocht Mr. Hartzenberg, hoofd van het Belhar Community Center, nieuwe planten om de kweekbedden te vullen. De eerste oogst zal bestaan ​​uit basilicum, sla, komkommer en tomaat. Iedereen is heel enthousiast om te zien hoe deze oogst uitpakt.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan