Aquaponics Cape Town | Nieuwe installatie

Zoals je misschien hebt gelezen in een van onze vorige berichten, gebruikt het Belhar Early Childhood Development Centre de eerste financiering om nieuwe kweekbedden te installeren. Deze uitbreiding is de eerste stap om het Aquaponic-systeem winstgevend te maken en een duurzame bron van inkomsten te creëren voor een betere omgeving voor de kinderen van het Centrum.

De nieuwe installatie gebruikt een enigszins andere methode om de kweekbedden in te stellen. Door een 1000 liter watertank in drie "lagen" te snijden, bestaat het kweekbed uit drie afzonderlijke vierkante meter groeigebied (zie de bovenste afbeeldingen). Het voordeel van deze methode is dat er een groter groeigebied is voor de planten en dat het systeem meer afgelegen is omdat de kweekbedden kleiner zijn. Dit maakt het systeem eenvoudiger te beheren, wat essentieel is voor de voortzetting van het project.

Momenteel vinden de laatste stappen van de installatie plaats: de waterstroom door het hele systeem regelen en ervoor zorgen dat de vissen en planten zich in een gecontroleerde en "ontspannen" omgeving bevinden. De volgende stap is het toevoegen van de klei en stenen en het kopen van nieuwe zaailingen (babygroenten), zodat het Belhar Center hun eerste oogst kan doen met de nieuwe opzet!

Fijne feestdagen namens Beleaf en het Belhar Center!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan