Aquaponics Cape Town | Tekensessies

Vorige week begonnen we met de kinderen te tekenen. Douwe (afbeelding hiernaast), Nina en Stijn sloten zich aan bij verschillende groepen kinderen en lieten hen tekenen van alles wat met natuur, planten en groenten te maken had. Dit had meerdere doelen.

Allereerst was het een goede manier om de kinderen te leren kennen. Hoewel het niet gemakkelijk voor ons was om al hun namen te leren, konden de kinderen gewoon "oom" en "tante" roepen als een manier om respect en waardering te tonen. Sommige kinderen hebben zelfs onze namen geleerd, hoewel de uitspraak soms grappig is.
We zouden een relatie met de kinderen willen opbouwen. Voor ons project is het heel belangrijk om de kinderen en hun behoeften te leren kennen. Het systeem kan worden aangepast zodat de kinderen ervan kunnen leren, maar we kunnen ook zien hoe de potentiële winst van het Aquaponics-systeem kan worden geïnvesteerd in een nog betere leeromgeving.

Bovendien gaf deze tekeningssessie ons enig inzicht in de artistieke vaardigheden van de kinderen. In de toekomst hopen we potjes te verkopen met pesto en pakjes thee geproduceerd door het Aquaponics-systeem en geëtiketteerd met tekeningen van de kinderen (zie de afbeelding hieronder). Dit zou een tweede bron van inkomsten kunnen zijn voor het Childhood Centre, het zal de kinderen nog meer bij het project betrekken en bovendien zullen de klanten van onze producten leren kennen waar de producten vandaan komen en hoe de gemeenschap van Belhar lijkt op. Dit is erg belangrijk voor het imago van Belhar.

We zullen moeten afwachten en zien hoe deze toekomstplannen uitwerken. Voor nu moeten we even herstellen. Hoewel de kinderen heel leuk zijn om mee te werken, zijn ze ook heel, heel erg energiek!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan