Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • BeBold

  VELDONDERZOEK IN INDIA

  8 juni 2017

  Dit semester werkt team Be Bold, bestaande uit vier Industrieel Ontwerp studenten, aan de ontwikkeling van de Salvitae water filter; een autonome oplossing voor drinkwater in India. Het team was vijf weken in India om doelgroepen, hun behoeftes, wensen en de context te onderzoeken. We werkten het meest in Ivar Kandapura, een klein dorp ten noorden van Bangalore. Lokale kennis van mensen, producten, ondernemen en cultuur helpen ons bij ontwerpen en business modelling.

 • Prakti

  Update Prakti

  16 maart 2017

  Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen doe ik onderzoek naar de kookgewoontes in twee landen: Ghana en Uganda. Voordat ik naar Ghana ging had ik mijn literatuur onderzoek naar Uganda afgerond.

 • Bambú Social factory

  Update Bambú Social

  1 maart 2017

  We zijn heel trots om het resultaat van de Bamboo factory met jullie te delen! Het project is afgerond en we zijn heel blij met het resultaat :) De gemeenschap en de vrijwilligers met wie we hebben samengewerkt nemen het van af hier over. Zij zullen de bouw van de nieuwe betonnen pila afronden.

  We hope you like it :)

  Bamboo Factory Team

Projectoverzicht