Komende evenementen

 • S4S Week

  19 feb. 2020 - 00:00  –  25 feb. 2020 - 00:00
 • Second2Startup

  16 mrt. 2020 - 16:30  –  16 mrt. 2020 - 21:00
 • Festable

  24 apr. 2020 - 13:00  –  25 apr. 2020 - 00:00

Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. Met 100% van het geld dat wij via donateurs binnen krijgen geven wij de studenten een kans het verschil te maken door middel van technische projecten in ontwikkelingsgebieden.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen: De wereldbevolking groeit en het klimaat verandert sneller dan ooit. Duurzame technieken zijn nodig om de consequenties hiervan tegen te gaan.

De missie van S4S is om duurzaamheid op verschillende vlakken te stimuleren, zowel op kleine schaal als wereldwijd. S4S wil studenten informeren en inspireren over de mogelijkheden die duurzame technieken te bieden hebben, door middel van activiteiten zoals lunchlezingen en workshops. Op deze manier worden de studenten uitgedaagd om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te genereren die in de praktijk kunnen worden gebracht.

S4S biedt deze studenten vervolgens de kans om hun ideeën op globaal niveau te realiseren in de vorm van een ontwikkelingsproject. Enerzijds door financiële steun en anderzijds door ervaringen en kennis te delen. Op deze manier kan het groeiende verschil tussen westerse landen en ontwikkelingslanden worden overbrugd.

S4S Nieuws

Nieuwsoverzicht

Projectnieuws

 • Muima 19/20

  Muima update III

  28 januari 2020

  Na lang wachten is de mal vorige week eindelijk in de fabriek aangekomen. Hoewel we hier erg blij mee waren was de sfeer ook gespannen. Komt het product er wel goed uit? En wordt het geluid wel echt versterkt?

  Na de mal goed bekeken te hebben was het moment van de waarheid eindelijk daar, dit was het moment waar we heel de minor naar toe hebben geleefd… Het openen van de mal ging soepel, het leek erop dat er een intact product uit zou komen na deze eerste poging. Zou het product in één keer loskomen van de mal? Toen dat lukte durfde we pas echt opgelucht adem te halen. Het product was in één keer goed uit de mal gekomen en dat nog wel bij de eerste test!

 • Green Frugal Energy

  Green Frugal energy update V

  28 januari 2020

  Helaas, is dit onze laatste update nu dat ons avontuur in Oeganda tot een einde is gekomen. We hebben ontzettend veel geleerd en meegemaakt wat niet zomaar in een update kan worden bevat. We willen daarom kort focussen op het eindproduct van onze stage; de biogas vergister op het terrein van HS Green Energy Engineering Solutions ltd. Vanaf de dag dat ze het enorme gat groeven voor het gas compartement tot de dag dat we weggingen en ze begonnen aan het bouwen van het bio toilet konden we het proces van dichtbij meemaken. Nu dat we terug zijn in Nederland houdt onze supervisor ons gelukkig op de hoogte van de laatste delen en het begin van het in werking treden van de vergister. De vergister zag er ontzettend goed uit tot ons vertrek en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het de perfecte demonstratie en onderzoeks plant gaat zijn voor het bedrijf. We willen Students 4 Sustainability dan ook ontzettend bedanken voor het mogelijk maken hiervan!

 • Greenfarming at the Cottica

  Greenfarming at the Cottica II

  24 januari 2020

  We zijn bijna aan het einde gekomen van ons project, we hebben nog een week. We hebben nu vier van de vijf tafels die we gebouwd hebben geïnstalleerd bij lokale boeren. De ene boer pakt het beter op dan de andere, en sommigen komen zelfs met eigen initiatieven om problemen op te lossen. We ontdekten dat het moeilijk is om de hoeveelheid zonlicht te beheersen, want bij te weinig licht gaan de planten slap hangen en bij teveel licht verbranden ze. We experimenteren nu met landbouwplastic, een doorzichtig plastic zeil wat boven de planten gespannen kan worden. Dit houdt naast het felle zonlicht ook regenwater tegen, zodat de concentratie van de nutriënten constanter blijft. In onze laatste week zullen we de boeren zo goed mogelijk begeleiden, zodat ze als we weg zijn zelf inkopen kunnen doen en problemen op kunnen lossen. 

Projectoverzicht