Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. Met 100% van het geld dat wij via donateurs binnen krijgen geven wij de studenten een kans het verschil te maken door middel van technische projecten in ontwikkelingsgebieden.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen: De wereldbevolking groeit en het klimaat verandert sneller dan ooit. Duurzame technieken zijn nodig om de consequenties hiervan tegen te gaan.

De missie van S4S is om duurzaamheid op verschillende vlakken te stimuleren, zowel op kleine schaal als wereldwijd. S4S wil studenten informeren en inspireren over de mogelijkheden die duurzame technieken te bieden hebben, door middel van activiteiten zoals lunchlezingen en workshops. Op deze manier worden de studenten uitgedaagd om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te genereren die in de praktijk kunnen worden gebracht.

S4S biedt deze studenten vervolgens de kans om hun ideeën op globaal niveau te realiseren in de vorm van een ontwikkelingsproject. Enerzijds door financiële steun en anderzijds door ervaringen en kennis te delen. Op deze manier kan het groeiende verschil tussen westerse landen en ontwikkelingslanden worden overbrugd.

Projectnieuws

 • Muima

  Muima | Het testen van de mal & nieuwe uitdagingen in het project

  15 januari 2019

  Gedurende afgelopen weken hebben wij in Kenia niet stilgezeten. De mal was na de nodige aanpassingen besteld en zodra deze af was zijn we er meteen mee gaan testen. Op dit moment ligt de mal alweer gereed voor gebruik in de fabriek en hier zijn we erg trots op!  

 • IWACA-TECH

  IWACA-TECH | Afronding van het project

  10 januari 2019

  Bom dia!

  In de kerstvakantie zijn we per ‘chappa’, wat het openbaar vervoer van Mozambique is, naar het noorden afgereisd. De chappa is een Toyota busje waar normaal 8 man in past maar dat is niet hoe het hier gaat. Ons record was met 26 man in 1 busje. Dit was een hele ervaring, enorm benauwd maar wel een goedkope manier van reizen!

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Vakantie en demosite

  10 januari 2019

  Vrijdag 4 januari 2019

  Thakurdwara, Bardiya District, Zuidwest Nepal

   

  Inmiddels zijn we alweer in 2019! Allereerst daarom de beste wensen voor komend jaar! De demo site waar we de vorige keer over spraken staat nu bijna helemaal. In de rest van december hebben we de laatste materialen verzameld en een week lang het hek opgebouwd.

Projectoverzicht