Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. Met 100% van het geld dat wij via donateurs binnen krijgen geven wij de studenten een kans het verschil te maken door middel van technische projecten in ontwikkelingsgebieden.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen: De wereldbevolking groeit en het klimaat verandert sneller dan ooit. Duurzame technieken zijn nodig om de consequenties hiervan tegen te gaan.

De missie van S4S is om duurzaamheid op verschillende vlakken te stimuleren, zowel op kleine schaal als wereldwijd. S4S wil studenten informeren en inspireren over de mogelijkheden die duurzame technieken te bieden hebben, door middel van activiteiten zoals lunchlezingen en workshops. Op deze manier worden de studenten uitgedaagd om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te genereren die in de praktijk kunnen worden gebracht.

S4S biedt deze studenten vervolgens de kans om hun ideeën op globaal niveau te realiseren in de vorm van een ontwikkelingsproject. Enerzijds door financiële steun en anderzijds door ervaringen en kennis te delen. Op deze manier kan het groeiende verschil tussen westerse landen en ontwikkelingslanden worden overbrugd.

Projectnieuws

 • Bangla

  Bangla | Laatste update

  6 september 2018

  Morgen verlaten wij Bangladesh, het was een geweldige en leerzame ervaring. De laatste week was erg druk met de laatste loodjes van het project. Via deze post geven we een update over de resultaten van het project.

 • Lilihan Buildup

  Lilihan Buildup | Update 2

  17 augustus 2018

  Een paar dagen buiten de filipijnen was een goed idee. Na afloop kon iedereen weer een maandje legaal wonen op Poro Island en daarnaast hadden we een hoop goede verhalen te vertellen.

 • Bangla

  Bangla | Filter tests

  16 augustus 2018

  Er is inmiddels wat tijd verstreken sinds onze laatste update. Maar er is goed nieuws! Het water vloeit door onze filteropstelling en de waterkwaliteit wordt nu uitvoerig getest.

Projectoverzicht