Komende evenementen

 • S4S week

  5 mrt. 2018 - 10:00  –  9 mrt. 2018 - 18:00
 • Symposium

  2 mei 2018 - 19:00  –  2 mei 2018 - 22:00

Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

S4S Nieuws

Nieuwsoverzicht

Projectnieuws

 • DOMO

  DOMO | week 3 & 4

  14 december 2017

  Al een tijdje bevinden we ons in het warme Gambia en het project blijft vorderen. Zo hebben we een week op een lokale middelbare school gespendeerd om de Gambiaanse jeugd bekend te maken met het begrip solar drying. Lessen over de verschillen tussen zondrogen en solar drying bevielen goed en de studenten hebben veel geleerd over de voordelen en nadelen van voedsel drogen. Al dit ging gepaard met een workshop ondernemerschap, waarbij we een uitdagende businessgame introduceerde: in groepjes mochten studenten producten inkopen en, door middel van een businessplan, vervolgens weer doorverkopen aan een aantal leraren die als klant diende.

 • Muima

  Muima | Milestones en tegenslagen

  14 december 2017

  In de laatste twee weken hebben we onze focus verschoven van het nieuwe product naar het nieuwe gebouw. De Mechanic was namelijk naar Nairobi gegaan om daar in een workshop van een vriend de mal voor de klok voor ons te gaan maken.

 • FertileGrounds

  FertileGrounds | eerste weken

  7 december 2017

  In de eerste 2 weken hebben we veel vergaderingen gehad met belanghebbenden in ons project, zoals het Department of Agriculture, prof. Takatso Mofokeng, Nickey Jansen van Rensburg, de studenten die het project aan ons overdragen, en veel experts op het gebied van biogas die ons kunnen helpen op de Universiteit van Johannesburg. We hebben veel afspraken gemaakt over ons project, deadlines gesteld, en ons onderzoek op de boerderijen voorbereid.

Projectoverzicht