Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • Prakti

  Update Prakti

  16 maart 2017

  Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen doe ik onderzoek naar de kookgewoontes in twee landen: Ghana en Uganda. Voordat ik naar Ghana ging had ik mijn literatuur onderzoek naar Uganda afgerond.

 • Bambú Social factory

  Update Bambú Social

  1 maart 2017

  We zijn heel trots om het resultaat van de Bamboo factory met jullie te delen! Het project is afgerond en we zijn heel blij met het resultaat :) De gemeenschap en de vrijwilligers met wie we hebben samengewerkt nemen het van af hier over. Zij zullen de bouw van de nieuwe betonnen pila afronden.

  We hope you like it :)

  Bamboo Factory Team

 • Cassava

  Final update Cassava

  9 februari 2017

  Tijdens de laatste fase van Project Cassava, zijn twee van onze groepsgenoten opnieuw afgereisd naar Indonesië. Dit keer was de eindbestemming het kleine boerendorpje Tubaba, op het eiland Sumatra. Uit eerder onderzoek was gebleken dat de kleinschalige boeren in Indonesië veel oogst verliezen door hun intuitieve besluitvorming. Zaden worden geplant op basis van data die bleken te werken in voorgaande jaren, kunstmest wordt te pas en te onpas toegevoegd indien de plantgroei niet naar wens is en regenval wordt voorspeld door de dikte van de wolken te observeren. Handmatige observatie van de omgeving zal een steeds minder betrouwbare basis van besluitvorming zijn, omdat het klimaat in Indonesië aan het veranderen is.

Projectoverzicht