Komende evenementen

 • S4S week

  5 mrt. 2018 - 10:00  –  9 mrt. 2018 - 18:00
 • Symposium

  15 mei 2018 - 19:00  –  15 mei 2018 - 22:00

Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. Met 100% van het geld dat wij via donateurs binnen krijgen geven wij de studenten een kans het verschil te maken door middel van technische projecten in ontwikkelingsgebieden.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen: De wereldbevolking groeit en het klimaat verandert sneller dan ooit. Duurzame technieken zijn nodig om de consequenties hiervan tegen te gaan.

De missie van S4S is om duurzaamheid op verschillende vlakken te stimuleren, zowel op kleine schaal als wereldwijd. S4S wil studenten informeren en inspireren over de mogelijkheden die duurzame technieken te bieden hebben, door middel van activiteiten zoals lunchlezingen en workshops. Op deze manier worden de studenten uitgedaagd om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te genereren die in de praktijk kunnen worden gebracht.

S4S biedt deze studenten vervolgens de kans om hun ideeën op globaal niveau te realiseren in de vorm van een ontwikkelingsproject. Enerzijds door financiële steun en anderzijds door ervaringen en kennis te delen. Op deze manier kan het groeiende verschil tussen westerse landen en ontwikkelingslanden worden overbrugd.

S4S Nieuws

Nieuwsoverzicht

Projectnieuws

 • Chako

  Chako | Laatste weken

  31 januari 2018

  In onze laatste weken in Zanzibar hebben we in overleg met het bedrijf Davis & Shirtliff een plan opgesteld om de nieuwe werkplaats van Chako te voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen zouden Chako niet alleen een duurzamer bedrijf maken, maar het is ook de perfecte oplossing voor de frequente stroomuitval in Zanzibar. Omdat de werknemers alleen overdag werken en de zon in Zanzibar vrij constant schijnt zouden zonnepanelen ideaal zijn voor Chako

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | Week 11 & 12

  31 januari 2018

  De laatste week waren we niet alleen ontzettend druk met de bouw van de metalen kas op de Barronschool, maar hebben we ook nog gewerkt aan het eerste irrigatie systeem van de TU Delft in Moengo. Door de tijdsdruk en enkele vertragingen in de bouw is het systeem nog niet precies af zoals gewenst, maar we hebben een betrouwbare docent gevonden die met zijn klas dit project tot een succesvol einde gaat brengen. 

 • Greenhouse Production

  Greenhouse Production | Laatste update!

  31 januari 2018

  We zijn inmiddels alweer op Nederlandse bodem, dus het is hoog tijd voor de laatste S4S update. In de laatste twee weken hebben we als kers op de taart een houten landbouwkas gebouwd op de locatie van ons bedrijf. De kas is in een ontzettend korte tijd in elkaar gezet met hulp van 2 lokale vakmannen.

Projectoverzicht