Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met als doel de Delftse student te stimuleren innovatieve technieken toe te passen voor een duurzamere wereld. Met 100% van het geld dat wij via donateurs binnen krijgen geven wij de studenten een kans het verschil te maken door middel van technische projecten in ontwikkelingsgebieden.

Wij leven in een tijd van grote veranderingen: De wereldbevolking groeit en het klimaat verandert sneller dan ooit. Duurzame technieken zijn nodig om de consequenties hiervan tegen te gaan.

De missie van S4S is om duurzaamheid op verschillende vlakken te stimuleren, zowel op kleine schaal als wereldwijd. S4S wil studenten informeren en inspireren over de mogelijkheden die duurzame technieken te bieden hebben, door middel van activiteiten zoals lunchlezingen en workshops. Op deze manier worden de studenten uitgedaagd om buiten de kaders te denken en nieuwe ideeën te genereren die in de praktijk kunnen worden gebracht.

S4S biedt deze studenten vervolgens de kans om hun ideeën op globaal niveau te realiseren in de vorm van een ontwikkelingsproject. Enerzijds door financiële steun en anderzijds door ervaringen en kennis te delen. Op deze manier kan het groeiende verschil tussen westerse landen en ontwikkelingslanden worden overbrugd.

Projectnieuws

 • Shock Safe Nepal team 7

  `Shock Safe Nepal team 7 | Update 3

  18 november 2018

  Welcome to our Bi-Weekly Update! This is a summary of the work carried out by the team from November 5 to November 16. These weeks were all about Ideation. The team gathered to give shape to the different ideas that came from the previous phases of the project. Furthermore, the team discussed the concepts with the project’s coaches, and is going have a call with the company to do so with them. The feedback from these meetings and calls will guide the team into the coming Prototyping Phase.

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Update 1

  18 november 2018

  Na nu ongeveer twee weken in Nepal te zijn geweest is het tijd voor een update! We zijn
  veilig aangekomen in Bardiya en raken meer en meer gewend aan het Nepalese leven. Na
  enkele dagen introductie in aanwezigheid van onze opdrachtgever op het kantoor van NTNC
  (National Trust for Nature Conservation) en in ons werkveld Geruwa & Bardiya National
  Park (BNP), kregen we gelijk een paar dagen vrij. Tihar, het hindoeïstische lichtjesfeest vond
  namelijk plaats, waardoor het hele land vrij had en aan het feesten was. Voor ons de
  perfecte gelegenheid per fiets de omgeving meer te verkennen, te wennen aan onze lodge
  en onszelf onder te dompelen in de Nepalese cultuur, met thika, traditionele dansen en
  bijzondere gebruiken tot gevolg.

 • Muima

  Muima | Eerste Indruk

  13 november 2018

  Jambo!

  We zijn nu een week in Kenia en voelen ons ontzettend welkom! In deze eerste week hebben we al veel gezien en gedaan. We kwamen aan in Mumias en zijn direct naar de fabriek van Wilson gegaan. Hier zijn we met open armen ontvangen en hebben we een rondleiding gekregen. Alles zag er erg netjes uit en er waren mensen hard aan het werk met het bouwen van de speelgoed autootjes, uit een vorig Muima project. De zaken gaan zo goed dat hij zelfs bezig is met het bouwen van zijn eigen huis naast de fabriek, zodat hij hier nooit meer weg hoeft!

Projectoverzicht