Tewaii Water Research

Locatie: Maldiven |

Tewaii Water Research
Tewaii richt zich op één van 's werelds meest waardevolle bronnen: water. Zoet water wordt steeds schaarser, vooral voor gedecentraliseerde regio's zoals eilanden. Dit is precies de reden dat Tewaii momenteel onderzoek doet in Curacao en de Maldiven. Eilanden, omgeven door oceaan, zijn vatbaar voor zout water intrusie. Voeg hier lekkende sanitatie systemen, toerisme en zeespiegelstijging aan toe en je kunt je voorstellen hoe het delicate evenwicht van hun natuurlijke waterkringloop wordt verstoord. Tewaii geloof dat we met de juiste kennis allemaal bij kunnen dragen aan een waterbestendige toekomst. 

 

Tewaii Laman 
Op Curaçao gaat team Tewaii oude grondwaterputten opsporen. Gewapend met kaarten uit de jaren '70 en '90 zal Tewaii bronnen gaan bemonsteren om het grondwater opnieuw te analyseren. Kwaliteitsgegevens die meerdere decennia overlappen, zijn waardevol om vervuiling trends te ontdekken, vooral in combinatie met regen en run-off monsters. In de grootste stortbuien zal je team Tewaii hiervoor rond zien rijden in hun veldwerk auto om regen en pluimen te bemonsteren.

 

Tewaii Valhu 
In de Indische Oceaan zal team Tewaii de handen ineen slaan met Resilient Island, een initiatief dat een hydrocultuurkas implementeert op de Malediven. Een Maldivische kas kan meerdere voordelen opleveren, waaronder voedselzekerheid, maar de complexe locatie brengt ook uitdagingen met zich mee, waar water er één van is. In project Valhu houdt team Tewaii zich bezig met zowel het analyseren van potentiële waterbronnen als het ontwerp van de waterkringloop van de kas. 

 

Instagram: @tewaiiwater
Website: www.tewaii.com

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan