Tewaii water research - update II

Huwelijksreisbestemming, luxe resorts en duikenlocaties van wereldklasse: allemaal woorden die in je opkomen als je aan de Malediven denkt. Maar achter de foto's en ansichtkaarten leggen natuurlijke en antropogene gevaren een aanzienlijke druk op de eilanden van de Malediven. De uitdagingen waarmee de eilanden worden geconfronteerd, zijn vergelijkbaar met die van andere Small Island Development States (SIDS), zoals grondwaterverontreiniging, drinkwaterschaarste, onbewerkt plastic afval en een grote afhankelijkheid van geïmporteerd voedsel.

Bovendien is de Malediven het laagst gelegen land ter wereld. Met zo'n 1200 kleine eilanden en een stijgende zeespiegel, geeft dit extra zorg.

Binnen project Valhu (Valhu betekent 'bron' in de lokale Maldivische taal Divehi), is Tewaii verantwoordelijk voor water gerelateerd veldonderzoek op een klein Maldivisch eiland. Dit eiland wil een pionier worden voor duurzaam eilandonderzoek. Daarmee willen ze functioneren als een onderzoekscentrum en blauwdruk voor duurzame kleine eilandtuinbouw en landbouw voor de Malediven en andere kleine eilandstaten in ontwikkeling.

Het meten van de watervoorraden zal niet alleen een idee geven van de huidige staat van de waterkwaliteit en -kwantiteit op het eiland, maar ook bijdragen aan het ontwerp van een duurzame waterkringloop voor dit opkomende landbouwonderzoekseiland.

www.tewaii.com

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan