SOLAR HOME SYSTEMS FOR RURAL ELECTRIFICATION

Locatie: Ethiopië |

Wie zijn we?

Lukas, Berend en Faik zijn studenten in duurzame energietechnologie aan tu delft. Voor ons proefschrift hebben we gewerkt aan dc-mogelijkheden binnen het project van elektrificatie op het platteland. Onze belangrijkste motivatie om deel te nemen aan dit project is om deel uit te maken van de energietransitie die het probleem van de toegang tot energie aanpakt en tegelijkertijd sociale impact creëert.

De uitdaging

Hoewel toegang tot elektriciteit geen oplossing is voor armoede, is het een noodzakelijke factor. Cijfers die wijzen op een gebrek aan toegang zijn het meest verontrustend in plattelandsgebieden van ontwikkelingslanden zoals Ethiopië, waar slechts 8% van de plattelandsbevolking toegang heeft tot deze voorziening. Als gevolg hiervan is dit de locatie die is gekozen door DC-mogelijkheden om het eerste pilootproject uit te voeren waar het eerste prototype van onze shs zal worden geïmplementeerd.

Onze oplossing

Met de introductie van het stroom-afgifteprotocol samen met usb-type c-connectoren, kan ons solar home-systeem de batterijcellen snel opladen en krachtige ladingen zoals tv, radio, ventilatoren etc. leveren. Met de modulaire aanpak van het project worden periodieke betalingen geëlimineerd om financieringskosten te vermijden. Het doel op lange termijn is om huishoudens met elkaar te verbinden om een laagspannings-gelijkstroom-microgrid te creëren.

.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan