Solar Home Systems - Update I

Hoi allemaal!

We zijn erg enthousiast over het feit dat we al over een maand vertrekken naar Ethiopie voor veldwerk. Echter worden de aankomende maanden erg hectisch, aangezien we alle details van onze trip moeten plannen.

Tijdens dit avontuur zullen we reizen naar een klein dorpje in de provincie van Tigray, waar toegang tot elektriciteit niet bestaat. De volgende taken zullen door ons worden uitgevoerd:

1. Het Solar Home Systeem implementeren: het afgelopen jaar hebben we zelf meerdere prototypes ontworpen en gebouwd, met als doel gebruik in rurale gebieden. We willen verschillende Solar Charging stationnen installeren op verschillende plekken in het dorp. Ook geven we power-banks en lichten aan de lokale bewoners, zodat ze zelf thuis ook licht hebben.

2. Samenwerken met Mek'ele Institute of Technology: de hulp van de lokale bevolking is essentieel voor de pilot test, het is nodig de ,lokale sociale dynamiek te begrijpen en de taal barriere over te komen. We werken nu een jaar samen met deze groep, met  Ethiopische studenten als deel van ons project. Met z'n allen zullen we bedenken hoe we het beste kunnen samenwerken met de nieuwe studenten.

3. Lokale partners vinden: een sterk netwerk hebben is een belangrijk element in het hebben van succes. Daarom zullen we andere groepen bezoeken die interesse hebben in een samenwerking.

4. Data & feedback collectie: aangezien het project nog erg jong is, en dit de eerste keer is dat de SHS worden geinstalleerd in hun echte doel-omgeving. Een van onze doelen is het collecteren van data over de consumptie gewoontes en het krijgen van feedback van lokale gebrukers.

Kortom, zijn we van plan veel waardevolle lessen te leren en de Ethiopische cultuur op te nemen!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan