Mingo-ACE

Locatie: Uganda | |

African Clean Energy (ACE) is een familiebedrijf wat zich richt op ‘clean cooking’ en milieuvriendelijke energie. Momenteel wordt hun eerste product, de ACE 1 cookstove, geproduceerd en verkocht in Lesotho en Cambodja. Deze stove reduceert de uitstoot van rook wat veel beter is voor de gezondheid van de gebruikers en het milieu. 

Door de effectieve verbranding hebben gebruikers minder brandstof nodig en alle restwarmte wordt gebruikt om de batterij van de stove op te laden. Hiermee kunnen gebruikers vervolgens hun telefoon opladen of een led lamp op aan sluiten.  

ACE wilt graag uitbreiden en de stove aanbieden in nog meer landen, zoals Uganda. Hierbij is het onder andere belangrijk om te kijken naar de verschillen en overeenkomsten wat betreft kookgewoonten in deze landen. Hier zullen wij, Studio Mingo, komend semester een Joint Master Project van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft aan wijden. Wij zullen de specifieke kookgewoonten van Uganda onderzoeken en aan de hand van deze inzichten aanpassingen voorstellen wat betreft de stove zelf en het service model om het product heen. Er zal worden toegewerkt naar een prototype, wat vervolgens wordt getest in Uganda.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan