Mingo-ace update I

Na onze inspirerende co-creatie sessie met een aantal Ugandese collega’s, is er genoeg informatie vergaard om een goed onderbouwde concept keuze te maken in goed overleg met de stakeholders: onze begeleider van uit de TU en contactpersoon van uit het bedrijf. 

De helft van ons team is alweer vertrokken naar Nederland dus dat maakt het doorhakken van deze knoop wat moeilijk. Eenmaal besloten gaan de twee achtergebleven dames enthousiast aan de slag met de gekozen conceptrichting. Na het uitzoeken van een aantal technische aspecten is er snel overgestapt naar het maken van een prototype en het opzetten van een laatste user test. Onze laatste dagen breken al aan en we willen graag nog te weten komen wat de lokale bevolking denkt van ons design. Uiteindelijk blijkt er toch niet zo een ‘African tempo’ te gelden in Uganda: ons prototype is één dag al gemaakt en de user test ook erg vlot geregeld door de goede contacten die de andere helft van het team al had opgebouwd. Onze User test verloop succesvol en geeft veel nieuwe inzichten. Yes! We hebben tegen onze verwachting, alles gedaan wat we wilde doen tijdens ons verblijf.

Eenmaal terug in Nederland is het uitdagend om de draad weer op te pakken, we hebben zoveel inzichten opgedaan in Uganda, hoe gaan we dit allemaal overbrengen? Na een verhelderende presentatie voor onze begeleiders worden er belangrijke knopen doorgehakt en kunnen we hard aan de slag. De focus voor de komende weken: het controleren van de haalbaarheid van de nieuwe techniek die we graag willen toepassen en het maken van een prototype 2.0.

Wil je meer weten over ons project? Of de foto’s bekijken die we hebben gemaakt tijdens het testen van ons Ugandese prototype? Bekijk onze facebook pagina:
https://www.facebook.com/studiomingo/

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan