Kickstart Okana

Locatie: Kenia | |

Welkom bij het project Kickstart Okana! Wij zijn een groep van vier studenten van de TU Delft en wij gaan verder bouwen op het project ‘Pavilions for Okana’. In de afgelopen maanden is er namelijk een community centre gerealiseerd in Okana, een klein dorpje in west-Kenia, en de komende drie maanden gaan wij uitzoeken hoe we dit centre self-sustaining kunnen maken. Om dit te bewerkstelligen starten we een project naar idee van twee studenten uit Dublin. 

Het idee is om een frame te maken van bamboe dat bevestigt kan worden aan een fiets, the BamGoo- system. Door dit frame te gebruiken kunnen inwoners veel sneller veel meer producten verplaatsen. Het frame is zo ontworpen dat het makkelijk demontabel is, zodat het ook te gebruiken is terwijl men loopt. Ontwikkeling en transport gaan hierdoor hand in hand, want het wordt makkelijker om meer producten te vervoeren en dus te verkopen. Het grote voordeel ten opzichte van een metalen frame is de duurzaamheid en het feit dat bamboe een erg snel groeiende plant is. Door het product samen met de lokale bevolking te produceren, hopen we dat ze bewust worden van de potentie van het gebruiken van bamboe.

Door het BamGoo-system te produceren vanuit het community centre kan er inkomen gegenereerd worden voor de onderhoudskosten. Daarnaast zullen we ook onderzoek doen naar andere mogelijkheden om inkomen te generen.

Bezoek regelmatig onze pagina voor de updates & like onze Facebook-pagina Kickstart Okana.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan