Kairoh Garden

Locatie: Kuntaur, Gambia |

Landbouw is de grootste sector in Gambia en speelt daarmee een grote rol in het Gambiaanse leven. Het land kent echter maar drie maanden per jaar regen, wat betekent dat ze gedurende 9 maanden van het jaar water op andere manieren moeten verkrijgen die erg arbeidsintensief zijn. Vrouwen moeten water uit diepe putten halen die erg ver weg kunnen zijn wat erg vermoeiend is en veel tijd kost. Maar wat als er een technologie is die water-efficiënt is, zodat meer voedsel geproduceerd kan worden en het werk minder intensief wordt? Dat is waarom wij zijn gevraagd in hydroponics te duiken. 

Wij zijn Joukje, Charlie en Cecilia, drie derdejaars studenten Industrieel Ontwerpen en Civiele techniek. Voor onze TU Delft minor International Entrepreneurship & Development gaan we drie maanden naar Gambia om daar een hydroponic systeem te ontwerpen. Hydroponics is een plantgroeiend systeem dat gebaseerd is op het groeien van planten in water met opgeloste voedingsstoffen. Het water wordt hierbij gecirculeerd zodat het efficiënt gebruikt wordt, wat betekent dat maar een kleine hoeveelheid water nodig is om voedsel te verbouwen. Hierdoor kan er gedurende het hele jaar voedsel verbouwd worden. Samen met jongeren van een lokale kostschool gaan we prototypes ontwikkelen op basis van lokale materialen, waarna we het beste prototype naar een Agriculture Center brengen. Hier gaan we lokale vrouwen workshops geven, zodat ze hun eigen hydroponics garden kunnen beginnen, meer groenten kunnen verbouwen en het overschot kunnen verkopen op de lokale markt. Op deze manier pakken we niet alleen het voedseltekort in de droge maanden aan, maar versterken we ook de maatschappelijke positie van de Gambiaanse vrouwen. 

Students4Sustainability financiert ons project zodat we drie verschillende proefopstellingen kunnen maken. Uiteindelijk willen we een handleiding maken in de vorm van een tekst en in de vorm van een video. Hierdoor is het ook mogelijk voor de analfabete vrouwen om het systeem te gebruiken.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan