Greenport Marowijne

Locatie: Suriname | |

Vanaf 4 november zullen wij, Joep, Kris en Chris (v.l.n.r.) voor 3 maanden in Suriname verblijven. We zitten dan in het dropje Moengo, in de regio Marowijne. 

In Marowijne zijn er sinds het verdwijnen van de bauxietindustrie veel mensen werkloos en is er een dreigend voedseltekort. De afgelopen jaren zijn hier al meerdere groepen heen gegaan in het kader van kassenbouw, alleen zij hebben nooit onderzoek gedaan naar een irrigatiesysteem, hoewel dit wel van groot belang kan zijn bij de kassenbouw. Omdat Suriname een tropisch klimaat heeft is er in sommige periodes te veel water en in sommige juist te weinig waarbij het ook nog eens veel te warm kan zijn voor bepaalde gewassen. Daarom kan een goed systeem bijdragen aan de opbrengst en effectiviteit.

Wij gaan dan ook eerst een marktonderzoek doen naar de problemen en wensen omtrent irrigatie, om vervolgens met behulp van S4S en de gevonden informatie een prototype te maken en te testen. Hierna kunnen er meerdere verbeterde prototypes gemaakt worden. Het is de bedoeling om dit systeem zo te maken, dat het een geïntegreerd onderdeel wordt van het houten kassenproject.

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan