Greenport Marowijne | Week 11 & 12

De laatste week waren we niet alleen ontzettend druk met de bouw van de metalen kas op de Barronschool, maar hebben we ook nog gewerkt aan het eerste irrigatie systeem van de TU Delft in Moengo. Door de tijdsdruk en enkele vertragingen in de bouw is het systeem nog niet precies af zoals gewenst, maar we hebben een betrouwbare docent gevonden die met zijn klas dit project tot een succesvol einde gaat brengen. 

Er staat nu een betonnen voet, met daarop een grote tank die al het regenwater vanuit de goten opvangt. Hieraan moet nog een buizen systeem gekoppeld worden, zodat ook van de buitenste goten al het water opgevangen kan worden. De ton heeft een verloopstukje waar zowel een normale tuinslang met sproeikop als dripping tape aan bevestigd kan worden, zodat het systeem optimaal benut kan worden voor onderwijsdoeleinden. 

Het was een lastig afscheid op de school, maar wij kijken terug op een fantastische en heel leerzame periode en zien graag de foto's van meneer Marto tegemoet als het helemaal af is!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan