Energy for Refugees

Locatie: Katsikas, Griekenland | |

Hallo iedereen! Wij zijn Energie voor Vluchtelingen en we zijn een Nederlandse NGO die wordt ondersteund door de TU Delft en bestaat uit 10 TU Delft-studenten die vluchtelingenkampen wil helpen door schone en hernieuwbare energiebronnen aan te bieden. Ons doel als stichting Energy For Refugees (EfR) is het verlichten van energiearmoede van mensen die asiel en onderdak zoeken door gebruik te maken van duurzame energietechnologieën. De voordelen voor mensen die in vluchtelingenkampen leven zijn onmiddellijk: ze kunnen veilig slapen, hun kinderen hebben 's nachts het licht aan zodat ze hun opleiding kunnen volgen, en ze kunnen hun familie en dierbaren bellen om hen te laten weten dat ze zijn op weg naar een beter en veiliger leven.


StudentsforSustainability sponsort ons project in Griekenland, Katsikas. Hier zullen we een structuur van 12 panelen leveren aan een gemeenschap werkruimte genaamd Habibi.Works (@habibiworks). De reden waarom we voor het project van dit jaar voor Habibi.Works hebben gekozen, is dat een EfR-alumnus als vrijwilliger naar Habibi Works is gegaan. Hij verzamelde niet alleen nuttige informatie over het centrum, maar 'bouwde' ook sterke relaties op met de beheerders van het gemeenschapscentrum. Op basis van deze relaties kon het EfR-team dit jaar communiceren, samenwerken en alle minutieuze details voor het project regelen!


Eind augustus zijn we van plan er heen te gaan en zijn onze voorbereidingen in volle gang. Zorg ervoor dat je ons volgt op ons profiel @energyforrefugees om altijd op de hoogte te zijn. We nemen je graag mee op onze reis! Ga voor meer informatie over ons doel, onze eerdere projecten, de teamleden en onze huidige projecten naar https://www.energyforrefugees.com/
 

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan