Energy for Refugees - Project Completed!

In de laatste week van september lanceerden we ons project in Griekenland, Katsikas. Hier bezochten we het gemeenschapscentrum "Habibi.Works" om met hen samen te werken aan een installatie van PV-panelen. Habibi.Works is een interculturele makerspace, gelegen naast vluchtelingenkamp Katsikas, waar vluchtelingen zinvolle vaardigheden en connecties kunnen opbouwen en vooral: rust en vrede kunnen vinden. Ons PV-systeem zal een deel van hun faciliteiten van stroom voorzien, zoals hun computerruimtes en naaimachines. Naast de installatie hebben we ook bijgedragen aan het centrum door gemeenschappelijke lunches te maken en een workshop te organiseren op hun 'familiedag'.

Hoewel de week onvoorziene uitdagingen met zich meebracht, slaagden we erin deze samen met het team op te lossen en de installatie binnen 10 dagen af te ronden! We blijven contact houden met het Habibi.Works team, en controleren de installatie op afstand, om de functionaliteit en efficiëntie van het systeem te garanderen.

De volgende stap voor het team is het vinden van een nieuw project om op te focussen en een nieuw team aan het eind van het jaar om deze uitdaging aan te gaan! Vragen over ons project of interesse om deel uit te maken van het team? Neem dan contact op met board@energyforrefugees.com!

Help mee!

Steun onze projecten vanaf €2,- per maand!

Word donateur Meld jouw project aan